1/16 finále - 1. zápasy
20.02.2014 21:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Maccabi Tel-Aviv - FC Basilej 0:0

Utkání mezi Maccabi a Basilejí příliš šancí nenabídlo a jeho logickým vyústěním se stala bezbranková remíza. Ačkoli domácí měli fantastický start do utkání, žádná změna skóre se nekonala. Hosté si do Tel Avivu přijeli očividně pro nerozhodný výsledek a cíl se jim splnit podařilo. Až odveta tak odhalí v tomto duelu více.

Jak se blížil konec utkání, soustředila se Basilej častěji na bránění. A Maccabi nebylo směrem dopředu tak kreativní, aby švýcarskou hráz výraznějším způsobem narušilo. Nicméně úvodní minuty byly pro hosty kritické. Gólman Sommer se nejprve musel vrhnout proti nebezpečnému přízemnímu pokusu Itzhakiho.

Nádhernou fotbalovou akci následně předvedli Itzhaki a Radi. Druhý jmenovaný si parádně zpracoval na prsa centr od svého spoluhráče, bohužel však nepřišlo zakončení, a tak nemusíme dlouho vysvětlovat, že bez něho gól prostě nedáte. Basilej v ofenzívě předvedla málo, v první půli si vytvořila prakticky jen jedinou možnost.

Jen jedinkrát ohrozil gólmana Pabla hlavičkující Sauro, jenž si dobře naběhl na pas, ale koncovku si představoval určitě jinak. Po obrátce zahrozil z přímého kopu Frei, s jehož centrem do vápna měla defenzíva Maccabi velké starosti, nakonec se jí míč s velkým štěstím přece podařilo zkrotit.

Ani druhý poločas jinak dojem z předvedené hry obou týmů nezlepšil. V dobré možnosti se ještě ocitl Zahavi, na poslední chvíli však jeho počínání zastavil Safari, a o chvilku později se musel předvést po dlouhé době Sommer, který likvidoval střelu Radiho. Maccabi sice vyhrálo statistiku držení míče, platné mu to ale bylo jak mrtvému zimník.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele