základní skupiny - skupina F, 1. kolo
19.09.2013 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Maccabi Tel-Aviv - APOEL Nikósie 0:0

Střídající Barach Yitzhaki se mohl stát hrdinou, ale nakonec je tomu naopak - zahozenou penaltou připravil domácí Maccabi Tel Aviv o tři body. APOEL tak v Izraeli uhrál v nudném zápase remízu 0:0.

Nutno dodat, že výhra by pro kterýkoliv z týmů byla jen stěží zasloužená - ani jeden nepředvedl zhola nic, čím by si tříbodový zisk mohl ospravedlnit. Hosté mohou za bod poděkovat gólmanovi Rafaelu Urkovi, který Yihtzakiho penaltu chytil; to už běžela druhá minuta nastaveného času, a APOEL by tak neměl vůbec žádnou šanci s výsledkem něco udělat.

Ne že by něco nasvědčovalo tomu, že by se jim to mohlo povést - od úvodních pasáží zápasu, kdy si oba týmy chvíli vyměňovali rohové kopy, se diváci na telavivském stadionu převážně nudili. Ve 21. minutě se domácí konečně propracovali do jakési pološance po dalším rohu Maharana Radiho, ale gólman Urko si se situací bez problémů poradil a míč vyboxoval.

Izraelský tým musel ještě před přestávkou takticky střídat, když zraněného Josého Manuela Maného nahradil Omri Ben Haroush, a právě tento borec přinesl do povadlé hry určité osvěžení - chvíli mu to sice trvalo, ale poté měl prsty ve vůbec první gólovce zápasu, kterou zahodil Eran Zahavi. Řekové poprvé zahrozili až v 54. minutě, kdy z vápna pálil Mário Sergio a donutil brankáře Juana Pabla k zásahu.

Yihtzaki přišel na hřiště o čtvrt hodiny poté, a také on byl okamžitě vidět - po Haroushově rohu to byl právě on, kdo vystoupal nejvýše, ale finální střela mířila těsně mimo. V nastaveném čase pak Joao Guilherme fauloval Zahaviho a míč si na pokutový puntík postavil právě Yihtzaki, jenže Urko neměl s jeho přízemní ránou mnoho práce.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MagpeCZ

1.0

Reagovat
bafpasak

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
mario23

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele