základní skupiny - skupina J, 5. kolo
28.11.2013 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Legia Varšava - SS Lazio 0:2

Polská Legia Varšava utrpěla další porážku, když nestačila na hosty z Říma. Trenér Vladimir Petković spoléhal především na dravé mládí, když na hřiště poslal například Keitu Baldého, Brayana Pereu nebo Felipeho Andersona a dobře udělal. Jeho svěřenci po vyhraném utkání postupují!

Vědomí případného postupu hnalo hostující Římany dopředu, naopak Legia je již nenávratně ztracena a postup se jí netýká. Do prvního náznaku šance se dostal Hernanes, který dlouhodobě patří k tahounům celku ze Serie A. Jeho přímý volný kop na bránu Kuciaka však pozorná obrana Poláků odvrátila bez větších potíží. U další akce byl opět brazilský záložník, který po nahrávce obránce Stefana Radua proběhl s míčem do blízkosti pokutového území soupeře a tam nahrál volnějšímu Felipemu Andersonovi. Ten se s míčem u nohy dostal až do zakončení, které však namířil jen do diváků.

Po vlažných deseti minutách se k zajímavému odraženému pokusu dostal Gonzalez, jemuž ale těsně před nebezpečnou střelou uzmul míč obětavě bránící Wawrzyniak. Laziu Řím se sice na domácí scéně příliš nedaří, ale Evropská liga skýtá jeho věrným fanouškům alespoň nějakou radost. Další důvod k oslavným chorálům jim chtěl dát mladý útočník Keita Baldé, ale jeho nahrávku na Hernanese na poslední chvíli obránci Legie zablokovali.

Přesto se Lazio mohlo radovat - Lucas Biglia centrovaným míčem našel dalšího z dlouhé řady talentů laziale Pereu, který si nejprve míč zpracoval a poté jej usměrnil do pravého rohu brány - 1:0. Římský tým tedy vedl nad polským soupeřem a jeho postup nabýval reálných obrysů. Stále jej však čekala ještě dlouhá cesta.

Spolupráce dvou mladých talentů mohla slavit úspěch také po půlhodině odehraného času, když se po centru od Keity dostal k zakončení opět nabíhající Brayan Perea. Tentokrát však jeho pokus mířil mimo tři tyče. Polský výběr nekontroval ničím obdivuhodným, i když snaha se mu upřít nedala. Přesto se jeho trenér Jan Urban musel odebrat do šaten s mírně roztrpčenou náladou - hosté totiž po prvním poločase ve Varšavě vedli.

A po změně stran se scénář hry nijak výrazně nezměnil. Pět minut po návratu ze šaten se musel za hlavu chytat zkušený Hernanes, který spálil obrovskou příležitost. Respektive, díky zákroku skvělého brankáře Dušana Kuciaka se vedení Lazia nenavýšilo. Aktivita hostí ale přeci jen nějaké ovoce přinesla. Nebyla odehrána ani hodina utkání, když se Italové opět radovali: mladík Felipe Anderson čerpal ze schopností staršího kolegy Hernanese a přesnou ranou stanovil průběžný výsledek na 2:0 pro hosty!

Brankář Kuciak měl opravdu plné ruce i nohy práce, neboť jej mladý útok Lazia často zapojoval do hry. Bylo tomu tak i v případě spolupráce Radua s Keitou, kterou musel ukončovat právě brankář polského celku. Prapor Legie zvedl až mladý Estonec Henrik Ojamaa, který po sólu obešel dokonce brankáře Etrita Berishu, ale vyveden z ideální střelecké pozice trefil pouze boční síť. Patnáct minut se opět hra víceméně zpomalila a k životu ji probudila až závěrečná desetiminutovka. Dokonce dvě šance po sobě dostal od obrany Legie mladík Onazi, ale ani v jedné se mu střela příliš nepovedla. Přesto brankář Berisha nemusel udržet čisté konto - v závěru zápasu na něj málem vyzrál Miroslav Radović, kterému ale skvělým obranným zákrokem zkazil radost vracející se záložník Lucas Biglia.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tady legia udela aspon bod uz to musi prijit... 2:1

Reagovat
OVi.77

Polský fotbal jejich nej tým nedá ani gól ve skupině

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele