základní skupiny - skupina A, 5. kolo
28.11.2013 18:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Kubaň Krasnodar - FC St. Gallen 4:0

Fotbalisté Krasnodaru předvedli suverénně nejlepší výkon v letošním ročníku Evropské ligy a dál živí naději na postup do další fáze, Swansea však musí večer prohrát s Valencií, aby šance ještě teoreticky existovala. St. Gallen nezvládl ani své třetí utkání v řadě a v posledním kole bude bojovat už jen o třetí příčku.

Hosté byli prakticky po celý zápas jasně horším týmem, asi jejich výkon hodně poznamenala i první inkasovaná branka po dvou a půl minutách hry. Sosnin z první vyslal obloučkem Melgareja, který se nacházel sám před gólmanem Loparem, a z blízkosti mu stačilo jen trefil úplně volný prostor u vzdálenější tyčky.

Kubaň tlačila i nadále, o chvilku později mohl Melgarejo navýšit náskok, tentokráte s jeho hlavičkou neměl Lopar větší problémy. Ve 21. minutě pálil po přihrávce z pravé strany od Kozlova tvrdě Cissé, jeho ránu mířící pod břevno dokázal znovu lapit Lopar. Také Ignatjev následně z bezprostřední blízkosti naprosto selhal v koncovce.

Švýcarský celek nebyl často na soupeřově polovině, a když už se mu přece jenom podařilo zaujmout jakési útočné postavení, narazil většinou na hradbu dobře bránících těl v zelenožlutých dresech. Jedinou střelu na branku za celý zápas vyslal Mutsch, tu ovšem nadvakrát zkrotil Belenov.

Závěr prvního poločasu byl hodně hektický. Nejprve po Popovově pobídce Cissé hlavou narazil do běhu Melgarejovi, jenž z voleje zase trefil pouze Lopara. Ve 40. minutě dokonce dvakrát zvonila branková konstrukce v rozmezí asi tří sekund - nejprve tyčku orazítkoval Cissé, poté z dorážky rovněž Ignatjev.

Druhé dějství nebylo, co se týče gólových šancí, už tolik bohaté. Jakmile totiž Ignatěv po Popovově přihrávce z pravé strany doklepl balón za ležícího Lopara, soustředili se domácí hlavně na obranu. A na tu osamocený forvard Karanovič nebo tvořivý záložník Mathys nevyzráli ani v jednom případě.

Třetí branku přidal v 71. minutě znovu aktivní Melgarejo. Zakladatelem akce nemohl být nikdo jiný než Popov, jenž svůj centr z rohového kopu zakroutil na Armase, po němž se v pohodě prosadil paraguayský rodák. Poslední zásah zaznamenal po Chubulovově standardce dobře postavený Kaboré.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele