základní skupiny - skupina G, 3. kolo
24.10.2013 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

KRC Genk - Rapid Vídeň 1:1

Fotbalisté Genku poprvé v základní skupině ztratili body a tentokráte jeden darovali rakouskému Rapidu. Domácí sice byli v průběhu utkání mírně lepším týmem a dostali se velmi brzy do vedení, ovšem soupeř nakonec dokázal srovnat osm minut před koncem a vybojoval velmi cenný bod. Genk i tak zůstává suverénně na prvním místě se sedmi body a má náskok tří bodů na druhý Kyjev, hosté jsou na poslední čtvrté pozici se ziskem dvou bodů.

Genk vstoupil do zápasu velmi aktivně a hned v první desetiminutovce hrozil několika nebezpečnými centry, první vážnější možnost si vypracoval v 11. minutě. Po špatné rozehrávce Trimmela se do brejku se řítil De Ceulaer, nicméně po skvělém vyběhnutí slovenského brankáře Novoty byla jeho možnost zlikvidována. Na druhé straně zahrozil Schaub, který asi z patnácti metrů mířil metr vedle levé tyče.

Domácí se dostali do vedení krátce po dvaceti minutách hry po nádherné trefě. Camus předložil míč do středu hřiště na Juliena Goriuse a ten vypálil z pětadvaceti metrů, balón pak nádherně zapadl do horního růžku a Novota byl naprosto bez šance. Rapid mohl srovnat deset minut před koncem úvodního dějství. Po rohovém kopu hlavičkoval dobře Hofmann a až Koulibaly musel vykopávat balón z brankové čáry.

Po hodině hry mohl Genk pojisti svůj náskok. Po zablokované střele Vossena se dostal k dorážce De Ceulaer a nepochopitelně poslal balón mimo branku. Následně spálil ještě větší příležitost Tshimanga a z pěti metrů zvolil před prázdnou brankou příliš razantní zakončení, když trefil pouze břevno. Belgický celek pokračoval ve velkém tlaku a o pár minut později hlavičkoval velmi nebezpečně Vossen, jeho pokus skončil těsně nad.

Dvacet minut před koncem vypálil velmi tvrdě Marcel Sabitzer, jeho tečovanou střelu dokázal Köteles vytěsnit mimo tři tyče. Rapid se přeci jen dočkal v 82. minutě právě zásluhou Sabitzera. Po centru Schrammela prudce hlavičkoval a brankář Köteles i přes dotek nezabránil míči, aby se dostal do sítě - 1:1. V nastaveném čase spálil dvě obrovské šance domácí De Ceulaer, který nejprve lízl pravou tyč a ihned na to mířil o pár decimetrů vedle.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, eurofotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
El Campeon

2:1

Reagovat
mario23

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele