základní skupiny - skupina F, 2. kolo
03.10.2013 21:05 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Maccabi Tel-Aviv 1:2

Pořádný šok prožili v Bordeaux, odkud si na dalekou cestu do Izraele odvezli všechny tři body hosté z Maccabi Tel-Aviv. Po bezbrankovém prvním poločase se sice trefil Jussie, jenže Itzhaki s Dorem během devíti minut zcela otočili zápas. Les Girondins tak zůstávají v tabulce stále poslední bez jediného bodového záznamu.

Že se Bordeaux nedaří (v Ligue 1 je po osmi kolech jen těsně nad sestupovým pásmem) potvrdil už úvodní zápas ve Frankfurtu, ve kterém zaslouženě prohrálo 0:3. Aby však Stade Chaban-Delmas vyloupilo i tel-avivské Maccabi, to se tedy rozhodně nečekalo. Ještě devatenáct minut před koncem přitom drželo na své straně vítězství.

Izraelský celek na francouzskou půdu vstoupil naprosto neohroženě. Brankář Kévin Olimpa, reprezentant Martiniku, jenž nastoupil za jedničku Cédrica Carrassa vůbec poprvé v sezóně, byl v první půli pod palbou šancí Zahaviho, Itzhakiho a Altmana. Naopak jen Diego Rolán byl pro Maccabi trochu nebezpečným hráčem.

Šikovný Uruguayec pokračoval ve své aktivitě i po obrátce a ve 48. minutě vymyslel centr, po kterém Jussie z bezprostřední blízkosti načal účet. Mužstvo kouče Paula Sousy inkasování v žádném případě nepoložilo a později se dočkalo zasloužené odměny. V 71. minutě Prica chytře přihrál na Itzhakiho a ten v koncovce nezaváhal.

Hrstka fanoušků hostujícího celku mohla ještě jednou slavit o devět minut později, Olimpa už totiž nedosáhl na střelu Dora, jenž zařídil vůbec první venkovní vítězství Maccabi v Evropské lize. Bordeauxský trenér Francis Gillot ihned po utkání uvedl: "Pokud nevyhrajeme příští zápas s APOELem, jsme venku."

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
pedro-pedro

Bordeaux má velké problémy a myslím, že ani tento zápas nebude vyjímkou. Tipuju remízu 1:1

Reagovat
tlaci

taky to tak vidím

Reagovat
mario23

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

No comment. Tiket v hajzlu jen kvůli Bordeaux. Díky. Na francouzský týmy se nedá sázet, jsou to sráči...

Reagovat
patrikhm

Tak Bordeaux určitě ano

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele