základní skupiny - skupina G, 1. kolo
19.09.2013 21:05 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Arena Thun, Thun

Reportáž

FC Thun - Rapid Vídeň 1:0

Fotbalisté švýcarského Thunu pokračují v pohádkovém působení v evropských pohárech a nyní dokázali v pikantním souboji s rakouským Rapidem vybojovat tři body brankou deset minut před přestávkou. Navázali tak na skvělé výkony švýcarských týmů v letošním ročníku evropských pohárů a ve vyrovnané skupině si připsali první tři body. Domácí byli lepší v úvodním dějství a skórovali, hosté i přes zlepšenou druhou polovinu srovnat nedokázali.

Nejlepším mužem na hřišti byl autor jediné branky utkání Christian Schneuwly, který byl u všech vážnějších příležitostí Thunu. Úvodní gól mohl vsítit již po necelých dvaceti minutách hry. Z velkého úhlu se pokusil překvapit slovenského gólmana Jána Novotu, ten byl ovšem u bližší tyče pozorný. Ihned na to vystrašil stejný hráč rakouské publikum podruhé a byla z toho mnohem větší příležitost.

Po dlouhém pasu za obranu si na hranici malého vápna zpracoval míč, jenže rána mu nesedla a svůj projektil namířil nad hostující svatyni. Schneuwly se přeci jen dočkal v 35 .minutě. Po nádherné kolmici Lucy Zuffiho se zjevil tváří v tvář brankáři Novotovi a nekompromisně ho prostřelil. Pětadvacetiletý švýcarský záložník znovu zahrozil necelých deset minut po pauze a mohl pojistit náskok svého týmu.

Po načechraném centru z pravé strany dobře hlavičkoval, jenže balón skončil těsně vedle levé tyče. Následně se hra vyrovnala a od poloviny druhého dějství začal tlačit Rapid. Na hranici pokutového území se nádherně uvolnil Thanos Petsos a po jeho tvrdé ráně vyrazil brankář Guillaume Faivre míč alespoň na rohový kop.

Vídeňský celek zvýšil svou aktivitu v závěrečné desetiminutovce a v 86. minutě spálil svou největší šanci na vyrovnání. Střídající Lukas Grozurek byl na hřišti sotva pět minut a mohl se stát hrdinou hostujícího výběru, jenže zblízka nepropálil skvělého Faivreho a Rapid tak odjíždí zpět do Rakouska s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / goalsarena.com, eurofotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
MagpeCZ

2:1

Reagovat
bafpasak

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:2

Reagovat
mario23

žádný body do koeficientu pro Rakousko !!! Takže 2:0 pro domácí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele