1/16 finále - odvety
27.02.2014 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Basilej - Maccabi Tel-Aviv 3:0

Basileji vyšel jubilejní 200. zápas v evropských pohárech na jedničku. Podruhé v této sezóně vystavil Maccabi stopku švýcarský celek - poprvé v létě v rámci kvalifikace Ligy mistrů, podruhé teď v Evropské lize. FCB po vítězství 3:0, podpořené dvěma góly nejlepšího střelce týmu Marca Strellera, se raduje ze zaslouženého postupu do osmifinále.

Pakliže v prvním střetnutí v Tel Avivu se mužstvo Murata Yakina směrem dopředu prakticky nedostalo, tentokráte před vlastními fanoušky muselo být aktivnější. Bezbranková remíza z prvního klání prostě vůbec nic neřešila. Brzký gól na uklidněnou se nakonec domácím vstřelit podařilo.

Stalo se tak v 17. minutě. Safari si udělal prostor ne levé straně, kde měl dostatek času na přípravu přesného centru, a ten skončil u bližší tyči na pohotově hlavičkujícím Stockerovi. Maccabi bohužel jako by tohle inkasování položilo. Dobře disciplinovaná a skvěle organizovaná defenzíva soupeře byla jen těžko k překonání.

Yakinovi hoši naopak i nadále pokračovali za honbou za další brankou. Stále nebezpečný Streller pálil jen kousek vedle, poté švýcarský útočník přihrál na dobře postaveného Stockera, který tentokráte s patičkou neuspěl. Další zásah přišel na řadu po hodině hry. A měl prakticky podobný scénář jako ten první.

Měnili se akorát autoři, kteří gólovou akci vymysleli. Die poslal zleva pas na bližší tyč na rozeběhnutého Strellera, jenž hlavou uklidil míč do sítě. Tenhle moment hostům definitivně srazil vaz. Věděli, že už bude velmi obtížné skórovat na St. Jakob-Parku dvakrát. Devatenáct minut před koncem bylo definitivně rozhodnuto.

Znovu hlavou se podruhé v utkání trefil Streller, který zakončil povedenou akci na jeden dotek - pikantní je, že míč se k němu dostal přes dvě přihrávky rovněž po hlavičkované. A Maccabi? Brankáře Sommera ohrozil snad jen Radi, z vyložené pozice ovšem na basilejského gólmana trestuhodně nevyzrál.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
mario23

2:0

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

basilej bude na hřišti vládnout 3:1 nebo víc maccabi ven a češi dva týmy v LM v sezoně 2015/2016

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele