osmifinále - 1. zápasy
13.03.2014 21:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Anži Machačkala 1:0

Pouze pomocí proměněné penalty Arona Jóhannssona se dokázali prosadit fotbalisté Alkmaaru. Ti tedy nakonec výsledkově zvládli první osmifinálový duel s Anži, v mnoha případech ale měli obrovské štěstí. Machačkala v Evropské lize znovu nepředvedla vůbec špatný výkon, ačkoli v lize velmi strádá.

AZ měl po celý zápas sice daleko více míč na svých kopačkách, držel ho v 63 procentech hry. Anži ho ovšem naopak dvojnásobně přestřílela - na branku vypálila hned čtrnáctkrát, zatímco soupeř jen sedmkrát. Od inkasování domácí mnohdy uchránil až skvělý brankář Esteban, v jednu chvíli dokonce branková konstrukce.

Už po patnácti minutách hry se v hledišti muselo hodně diskutovat. Esteban reagoval na poslední chvíli na pokus Bucharova, který byl sražený směrem k jeho spoluhráči Smolovovi. Ten následně dorážel hlavou a Esteban s vypětím všech sil míč vyrazil pryč. Těžko odhadnout, zda-li už za, nebo ještě před brankovou čárou.

O deset minut později se hosté dostali do další výborné příležitosti. Smolov se osamostatnil na levé straně, v klidu předložil míč do středu na nabíhajícího si Bucharova, jenž z první minul branku o kousek. Zhruba po půlhodině hry se gólově prosadil Alkmaar. Gadžibekov zahrál nešikovně rukou ve vápně a kopala se penalta.

Jóhannsson měl při její exekuci obrovské štěstí, gólman Keržakov si totiž sáhl na míč, avšak smolně mu vypadl z rukavic a dokutálel se za brankovou čáru. Závěr poločasu pak daleko lépe vyšel hostujícímu celku. Alijev ve 40. minutě poslal svou pumelici z dálky do břevna, Bucharov z blízkosti nevyzrál na Estebana.

Ani po přestávce si Esteban mezi třemi tyčemi neodpočinul. Alijev ho opět ohrožoval střelou z větší vzdálenosti, střídající Burmistrov ho naopak u bližší tyčky prověřil hlavičkou. Čím více se blížil konec utkání, tím šance na obou stranách ubývaly. Tu poslední měl Jóhannsson, jeho přízemní ránu ale zlikvidoval Keržakov.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
Fill

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
jáá

hlavně ať Holanďani postoupí

Reagovat
smazaný uživatel

Machačkala to bude mít těžké, ale snad vybojuje alespoň remízu.

1:1

Reagovat
Tomtaf

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
HullCity

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

alkmaar neni tak silni a proto rikam 1-3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele