základní skupiny - skupina J, 1. kolo
19.09.2013 21:05 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Apollon Limassol - Trabzonspor 1:2

Až trefa stříajícího Yusufa Erdogana zajistila Trabzonu vítězství na horké půdě v kyperském Limassolu. Utkání nakonec skončilo 1:2.

Domácí přitom vedli díky proměněné penaltě Gastóna Sangoye, avšak netrvalo dlouho a Florent Malouda srovnal skóre; Erdogan pak strhl výhru na stranu hostů po necelých 10 minutách pobytu na hřišti. Jen těžko se před zápasem určovalo, kdo je vlastně papírový favorit - Apollon nemá tak zvučná jména, ale zase si v předkole poradil se silným Nice, a i dnes začal v utkání aktivněji. Marcos Gullon sice ještě ze střední vzdálenosti pálil mimo, ale v 17. minutě už se domácí mohli radovat - Bamba fauloval ve vápně Guié Guiého, byl potrestán žlutou kartou a Sangoyova exekuce mířila přesně do středu brány.

Turci nicméně vyrovnali takřka okamžitě, když si Malouda naběhl na pas Olcana Adina a zblízka jej uklidil hlavou do sítě; právě Malouda, bývalý francouzský reprezentant, byl rovněž autorem další šance (jeho rána levačkou však mířila příliš vysoko). Ještě před pauzou mohl vedení na domácí stranu hned dvakrát vrátit Sangoy, zatímco na opačné straně se hlavou z malého vápna neprosadil forvard Paulo Henrique.

Druhou půli načaly dvě zahozené šance Giorgiose Merkise a Adriana Mierzejewského, a celkově to vypadalo, že Trabzon jasně přebírá otěže zápasu - kyperskému týmu zřetelně docházel dech. Mierzejewski se do palebné pozice dostal dokonce dvakrát, ale ani jednou nedokázal sklopit svoji střelu tak, aby dolétla mezi tyče gólmana Bruna Valeho. Stupňující se tlak však nakonec svého vyústění došel - v 86. minutě to byl opět aktivní polský středopolař, kdo přesným pasem zprava vyslal do akce Erdogana, kterému stačilo zprudka napřáhnout na dvanácti metrech.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Apollon Limassol 1-3 Trabzonspor

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
MagpeCZ

1:2

Reagovat
bafpasak

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
mario23

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele