základní skupiny - skupina J, 3. kolo
24.10.2013 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Apollon vybojoval proti Římanům bod

Kyperský celek možná platil za outsidera skupiny, přesto se dnes večer dokázal ubránit vytrvalým atakům Petkovićova týmu. Po bezbrankové remíze si tedy oba celky body pouze dělí a na jejich postavení v tabulce se prozatím nic nemění.

Lazio chtělo napravit svá předchozí zaváhání z ligové scény, takže není divu, že kritizovaný trenér Vladimir Petković naordinoval svým svěřencům ofenzivní styl. Ten se projevil především díky mladíkovi Keitovi. Talentovaný ofenzivní fotbalista však nedokázal přejít přes všechny překážky. Domácí hráči zvolili zcela jiný přístup ke hře, ošemetnou situaci se Sangoy rozhodl vyřešit nepříjemnou střelou z větší vzdálenosti. Na své slavné dny rád vzpomíná střelec Sergio Floccari, jeho rána z desáté minuty však brankáře Valeho nijak neohrozila.

K ostřejšímu zásahu vyzval brankáře Federica Marchettiho Papoulis, ale jeho projektil nakonec zamířil nad bránu italského správce tří tyčí. Nejvýraznější postavou první půle byl bezesporu mladík Keita, který pronikl do středu hřiště a razantní střelou se pokusil překvapit brankáře Valeho. Jeho obránci opět vystoupili proti útočníkovi Lazia pozdě, za což určitě pochvalu nedostali.

Aktivita Římanů nadále stoupala a u všech nebezpečných akcí byl alespoň na nějakou chvíli Baldé Keita. Bývalý hráč Barcelony našel svým centrem nabíhajícího Edersona, který hlavou zakončil jen těsně nad břevno domácí brány! Někdejší záložník francouzského Lyonu mohl mít na svém kontě asistenci, když jeho ránu ještě dorážel Hernanes. Hvězda Biancocelesti však těsně minul tyč.

První poločas zakončila akce Hernanese, který hledal před bránu naběhnuvšího spoluhráče Canu. Defenzivní univerzál však nemohl slavit - jeho rána byla tečována. Sudí De Sousa držel otěže utkání pevně ve své moci; hráči mu naštěstí příliš komplikací nepřidělávali. Od domácích hráčů pravděpodobně jejich fanoušci očekávali něco víc, což Apollon brzy pochopil. Ofenzivní choutky Stylianoua faulem ukončil zkušený bek Radu. Úvod druhé půle možná patřil domácím, ale aktivitu opět brzy převzali hosté.

Petkovićovi svěřenci se málem mohli radovat po ráně Gonzáleze, který z patnácti metrů mířil těsně vedle tyče. Další velké šance jsme se dočkali po hodině hry, když se po dlouhé době ve vápně objevili domácí. Apollon mohl poslat do vedení Papolis, ale jeho technický pokus proletěl těsně nad břevnem hostí. Obdobně se do zakončení dostával Ederson, v šestnáctce navíc vypálil umístěnou ránu. Brankář Vale ale s touto variantou počítal a míč ukryl do rukavic.

Sergio Floccari dnes vyloženě nezklamal, ale trenér Petković se jej pro jistotu rozhodl nahradit mladíkem Pereou. Talentovaný Kolumbijec už má za sebou premiérovou trefu v Serii A, dnes večer chtěl přidat také trefu pohárovou. Deset minut před koncem utkání si na zajímavou diagonálu za obranu naběhl González, ale podle výroku sudího se nacházel v ofsajdu. Důsledná obrana krétského týmu za záda svého brankáře nepustila ani jeden míč, takže celý Apollon slavil cenný bod.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
EverlastD

1:3

Reagovat
El Campeon

1:2

Reagovat
mario23

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Petkovič ven

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele