základní skupiny - skupina J, 6. kolo
12.12.2013 21:05 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Apollon Limassol - Legia Varšava 0:2

Souboj dvou odpadlíků skupiny J skončil lépe pro polskou Legii, která si na své konto připsala vůbec své první body a první góly v letošním ročníku Evropské ligy. I tak ale končí v tabulce poslední, jelikož její ztráta na Apollon činila před utkáním čtyři body. Oba týmy nakonec dohrávaly v deseti.

Opravdu dlouhou dobu čekal varšavský klub na svou první trefu, v 8. minutě ale jeho trápení konečně ukončil Jodlowiec. Rohový kop Brzyskiho doplachtil na hranici malého vápna, kam si v plné rychlosti naběhl hostující obránce a tvrdou hlavičkou zamířil přesně k tyčce. Hosté pokračovali v útočení i nadále.

O chvilku později se snažila prosadit opora týmu Dvališvili, gruzínský reprezentant pálil z blízkosti na gólmana Bruna Valeho, jenž stačil jeho pokus vyrazit reflexivně nohama. Apollon v první půli vystřelil jen jednou mezi tři tyče Kuciakovy brány, útočník Sangoy ovšem na slovenského gólmana nevyzrál.

Legia navýšila vedení v 63. minutě. Opět to byl Brzyski, kdo se do vstřelené branky nachomýtl, tentokráte se však ke své asistenci dopsal i na listinu střelců on sám, protože jeho parádní ráně z přímého kopu nechybělo vůbec nic. Mířila přesně pod břevno, měla i dostatečnou razanci, takže Bruno Vale byl bezmocný.

Trochu zbytečný moment nastal zhruba dvacet minut před koncem. Sangoy asi zbytečně ostře zajel do Rzežniczaka, takže sudímu Schörgenhoferovi nezbývalo nic jiného než ho po druhé žluté kartě vyloučit. Tasit ale musel ještě jednou červenou kartu, reakce mstitele Bereszyňského, jenž srazil protihráče na zem, rovněž nešla opomenout.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (oba Sangoy)

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
REPLIKATOR

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Apolon je doma silny , tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

02 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele