základní skupiny - skupina F, 4. kolo
07.11.2013 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

APOEL urval první vítězství proti Bordeaux a oživil naději na postup

Na Kypru se řádně zamotala situace ve skupině F. APOEL Nikósia v domácím klání s Bordeaux poprvé zvítězil a díky třem bodům se vrátil do boje o postup. V nejméně výhodné pozici je naopak právě Bordeaux, které se třemi body spadlo na poslední místo. Díky výhře Maccabi Tel Aviv nad dosud suverénním Frankfurtem tak mohou dvě kola před koncem všechny kluby skončit první i poslední.

Domácí se do vedení dostali už po třinácti minutách, kdy se k exekuci přímého kopu postavil Nektarios Alexandrou. Sérgio mu míč lehce posunul a záložník kyperského celku se překrásnou ranou postaral o stěhování pavouků v z horního rohu Carrassovy branky.

Další velké šance se diváci dočkali až v samotném závěru úvodního dějství a výsledkem bylo vyrovnání. Roh Girondins z dílny Obraniaka zasáhl hlavou Ludovic Sané a do šatny se šlo za stavu 1:1.

Po změně stran se brzy osud utkání mohl zcela změnit, když Mario Budmir mimo dění hry udeřil Landryho N’Guéma a byl po zásluze vyloučen. Asistent rozhodčího nicméně v chování postiženého viděl simulování, a tak byl po druhé žluté kartě poslán pod sprchy i hráč hostí.

Místo přesilovky Bordeaux tak zůstal počet hráčů na obou stranách vyrovnán a využili toho hráči Apoelu. Nuno Morais si pět minut po "snížení stavů" narazil s Benachourem, využil nedůrazu Saného a přesně zakončil. Čtvrt hodiny před koncem měl Morais ještě dvakrát na kopačce rozhodnutí, ale Carrasso byl tentokrát úspěšnější.

V nastaveném čase pak hosté bojovali o druhou branku, která by jim zajistila kýžený bod, ale své akce nedotáhli do úspěšného konce. V úplném závěru ještě hlavičkoval těsně vedle Sacko, poté už ale došlo jen k výkopu a závěrečnému hvizdu sudího. Apoel tak uchránil všechny tři body na Kypru a oživil své naději na boj o postup do vyřazovací fáze.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

První výhra APOELu Nikósie. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neuro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
mario23

1:2

Reagovat
Pasha

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2 0:1

Reagovat
Sotuen

0:2

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele