osmifinále - odvety
20.03.2014 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Anži Machačkala - AZ Alkmaar 0:0

V nejnudnějším ze všech osmifinálových dvojutkání nakonec postupuje Alkmaar - v součtu 180 minut mu k tomu stačil jediný gól, který vstřelil už v prvním duelu z penalty Aron Jóhansson. Machačkala dnes nizozemského soupeře na svém hřišti udolat nedokázala a po bezbrankové remíze se se soutěží loučí.

Hráči Anži po úvodním kole hořekovali na smůlu, a je pravda, že Alkmaar se před vlastními fanoušky zrovna dvakrát nevytáhl; dnes však svěřenci Dicka Advocaata působili odhodlaným dojmem a připsali si i první gólovou šanci, když Nemanja Gudelj napálil tyč z přímého kopu. Ruský tým si nakonec protrpěl svůj osud až do dna - dohrával totiž v deseti poté, co si červenou kartu vysloužil Mchrtjan, a může se tak naplno vrátit do krušné reality bojů o záchranu v domácí soutěži.

Machačkala přitom začala o něco lépe - Gia Grigalava však pálil příliš vysoko, střela Oleksandra Alijeva se zase nevešla mezi tyče na šířku. Pak se ještě připomněl nebezpečně vypadajícím, ale nepřesným volejem Smolov, na skutečnou gólovku však čekali diváci do 33. minuty - famóznímu Gudeljovu přímáku chyběly centimetry. Zahrozil také úspěšný střelec z prvního zápasu Jóhansson, jehož ránu 20 metrů musel vyrážet Michajl Keržakov.

Gólman Anži byl znovu povolán do akce po hodině hry, kdy skvělým reflexem i napodruhé vychytal islandského střelce; to už domácí celek při hře dopředu začínal otevřeně riskovat. Očekávaný nápor se však nedostavil - pouze Serder Serderov z dobré střelecké pozice napálil bránícího Étienne Reijnena, a veškeré naděje pohřbilo Mchrtjanovo vyloučení za faul na Stevena Berghuise.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 prodl. 0:0 pen. 4:2

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

X 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele