základní skupiny - skupina J
06.12.2012 21:05 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Panathinaikos FC 3:1

Recept na nejúspornější možné vítězství dnes celé Evropě ukázal Tottenham. Proti Panathinaikosu si vystačil se dvěma střelami mezi tři tyče, a přesto Řeky udolal poměrně přesvědčivě 3:1. Jednou mu tedy sice pomohl soupeřův vlastenec, především však na White Hart Lane hrála obdivuhodná efektivita domácích.

Pouhá remíza stačila Spurs k jistotě postupu mezi posledních 32, přičemž první příčka se i vzhledem k vývoji korespondujícího klání v Mariboru po celou dobu jevila být nedostižným (a také ve finále nedostiženým) cílem. Kohouti tedy mohli fungovat v relativně poklidném módu, což se přesně dělo - i za absence Garetha Balea. Jeho záskok, Clint Dempsey, totiž coby spojka mezi záložní a útočnou řadou rovněž působil bezchybně a byl strůjcem takřka veškerého nebezpečí pro Karnezisovu klec.

Byl to právě šikovný Američan, kdo se po úmorných pasážích sterilního pokopávání balonu okolo horizontu řeckého obranného valu konečně odhodlal k nějakému odvážnému činu, a to hned po jeho přihrávce otevíral skóre Adebayor. Pana se muselo cítit být nespravedlivě zaskočeno, neboť o něco dříve spálil tutovku Toché, nicméně pro tento okamžik ještě tolik smutnit nemuselo.

Ačkoliv vzápětí Defoe rozhodně měl zvýšit náskok Tottenhamu (jednou i rozezvučel tyč), příští změna skóre šla k duhu právě balkánským válečníkům. V 57. minutě si Zeca naběhl na centr Spyropoulose a Friedel nemohl stačit zareagovat. Ovšem Tottenham měl stále svého Dempseyho. Ten se velkou měrou přičinil o návrat výhodnějšího postavení do rukou Spurs, když se jeho projektil od břevna odrazil do nešťastného Karnezise.

Tečku za nepříliš klidným, avšak ve finále příjemně vrcholícím večerem potom udělalo spolehlivé duo Lennon-Defoe. Prvně jmenovaný se chytře rozeběhl, včas vypustil do úniku ohromně jistého střelce a ten vyběhnuvšího Karnezise jen zlehka přeloboval. V šesti startech v Evropské lize se tak Defoe podílel rovnou na šesti brankách svého mužstva (5+1).

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
KingMaster13

3:0

Reagovat
HullCity

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
FUnk

2:0 COYS!

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 1....tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

ani tento zápas nevidím jednoznačně, oba čeká už v sobotu těžký zápas v lize a Tottenhamu přeci jen stačí remíza, AVB se nepochybně snaží vštípit hráčům o něco taktičtější pojetí hry než tomu bylo na WHLane dřív, Bale bude určitě chybět, i tak bych ale dal 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bale bude sice dost chybět, ale osobně si myslím, že záloha ve složení Sandro, Dembelé, Sigurdsson, Lennon, Dempsey + Defoe na hrotu budou na Panathinaikos stačit.

2:1

Reagovat
Sotuen

1:0

Reagovat
paomara

výtka autorovi článku:

nerozumím větě: "Takovou výhodu teď athénští mít nebudou a to přitom doteď v Anglii dvakrát prohráli a osmkrát vůbec nebodovali."

navíc v lize je Panathinaikos šestý a megaderby s Olympiakosem se hraje v neděli...

že by rychlokurz na článek?

Reagovat
DieFohlenBMG

a jeste si zapomel na to, že v Panathinaikosu neberou hráči uz nakej ten pátek výplaty--takže jasná 1 a jeste tam poslu něco na Pan. nedá gol

Reagovat
Pokahontas

Poslals jim upozornění,nebo to opravili sami od sebe?Skutečně plichtili dvakrát-na Arsenalu 2004 a na Evertonu (tuším 1971?-každopádně cestou do finále PMEZ).

A nemalou podporu z hlediště přece jen mít budou,v Londýně studuje a pracuje mraky cizinců,Řeky nevyjímaje(viz podpora APOELu na Chelsea či PAOKu právě na Spurs).

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
cerwi

tohle si pohlidame, 2:0. COYS

Reagovat
smazaný uživatel

Sandro to je buldok!!

Reagovat
smazaný uživatel

paráda, ale hlavně válet ligu

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele