osmifinále - odvety
14.03.2013 18:00 CET
2 : 0
po prodloužení
(0:0, 0:0)

Reportáž

Rubin v prodloužení udolal Levante a těší se na čtvrtfinále

Rubin Kazaň našel ten pravý recept na skálopevnou defenzívu Levante až v prodloužení, v němž dvěma brankami Rondóna a Ďaďuna rozhodl o postupu mezi osmičku nejlepších družstev Evropské ligy.

Berdyjevův celek můžeme začít přezdívat katem španělských soupeřů, neboť Rubin dokázal vyřadit již obhájce titulu Atlético de Madrid a nyní si vzal na paškál poslední španělský klub v soutěži. Přičteme-li k těmto úspěchům nesmírně pozitivní bilanci s Barcelonou z dob účasti Kazani v Lize mistrů, můžeme klub z Tatarstánu směle zařadit mezi obávané soky španělských celků. Pro Rubin je postup do čtvrtfinále soutěže zároveň největším úspěchem klubu na evropském poli.

Oba aktéry utkání na liduprázdném stadionu Lužniki přivítal na moskevské poměry ještě přívětivý chlad, jenž v prvopočátcích duelu zamrazil ofenzivní choutky obou družstev. Ve skutečnosti se takřka celý duel odehrával mezi šestnáctkami a výraznějších příležitostí bylo poskrovnu.

Rubin byl takřka v celém duelu silnější na míči, častěji kombinoval a snažil se své místo na hřišti vydobýt pozemními kombinacemi. Zatímco Rubin zvolil postupnou rozehrávku, Levante, vyrážející ze zajištěné obrany, ohrožovalo soupeřovu svatyni výhradně z rychlých brejků.

První šanci si vyprodukovalo právě španělské družstvo, kdy El Zhar po příhře agilního, zkušeného dříče Juanfrana poprvé prověřil pozornost brankářské jedničky Rubinu Sergeje Ryžikova. Na druhé straně odpověděl Salomon Rondón, jenž začal svou zářnou kariéru ve španělské Málaze, na něhož v krátkém sledu navázal na druhé straně Barkero a dorážející Rubén García, všichni bezúspěšně. Ve zbývající pasáži prvního dějství měl navrch Rubin, jenž si vytvořil několik zajímavých příležitostí, ale Keylor Navas byl proti dvěma pokusům Eremenka a jedné střele Karadenize pozorný.

Po obrátce se Rubin nemohl dostat dlouhou dobu do hry, bylo to naopak Levante, které vystrkovalo růžky a snažilo se rozhodnout duel pro sebe. Z hlediska domácích Tatáry prakticky neevidujeme čtyřicet minut druhého dějství žádnou příležitost, v závěru stihli Navase v rychlém sledu ohrozit Salomon Rondón, jehož hlavičku brankář Levante s přehledem vytěsnil, a probouzející se izraelský záložník Bebars Natcho, s jehož pumelicí z dvaceti metrů si Navas taktéž poradil. Největší šance druhého dějství ovšem měli hostující hráči - hnedle dvakrát ohrozil kazaňskou svatyni Barkero, přičemž jednou minul a podruhé donutil Ryžikova k dalšímu skvělému zákroku. Ruský čapák bezpečně zlikvidoval i El Zharovu velkou příležitost a velkou měrou se podílel na tom, že zápas došel do prodloužení.

Rubin od počátku prodloužení kontroloval balón a kroužil kolem šestnáctky Levante jako sup, číhající na svou kořist. Obdobně jako v celém utkání ovšem byla defenzíva Granotes nesmírně pozorná a eliminovala útoky domácích, ovšem v deváté minutě prodloužení ani defenzíva nestačila na úchvatnou kolmici Natcha, který nalezl na malém čtverci nabíhajícího Rondóna, při jehož zkušenostech neměl potíže překonat Keylora Navase.

Levante v tomto okamžiku potřebovalo skórovat, což by zachování stavu inkasovaných branek znamenalo postup. Ten měl na kopačce kapitán valencijského celku Sergio Ballesteros, jenž se dostal k odraženému míči po rohovém kopu a táhlým švihem vyzval Ryžikova k dalšímu jistému zákroku. Dvaatřicetiletý brankář se následně stal hrdinou okamžiku, když bezpečně lapil centr z rohového kopu, dlouhatánským výhozem dostal do nesnází hostujícího pravého beka Lella, kterého rozhodil napadající Ďaďun, jenž převzal balón a svůj samostatný únik korunoval druhou brankou, která pojistila postup klubu do čtvrtfinále soutěže.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Levante musi isť dalej tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
placa

co je na tom vtipného?

Reagovat
smazaný uživatel

to ze levante nikdy nemelo na to tuhle serii vyhrat

Reagovat
Han střelil první

po bitvě je každý generál..

Reagovat
Sw!fty

jelikož rozhodovalo až prodloužení, tak mělo

Reagovat
berger321

Reagovat
HullCity

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1..2:1 a postup Kazane

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 levante bolo slabsie uz v prvom zapase a do Ruska sa vratila zima

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz porazili v lize Zenit, tak mi chcete nekdo tvrdit ze neporazi Levante

Reagovat
berger321

Ne neporazi

Reagovat
smazaný uživatel

bude jednicka jak vino

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 goly...

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
božský John

Kazan vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
FC Porto FC

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Už aby dokončili ten nový stadion v Kazani, takhle je to dost nevýhoda pro Rubin hrát poháry v Moskvě ("jarní" kola)

Přesto věřím, 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

FUUUUUUUUUUUJ TA KAZAN SPINAVAV...TO BOL HNUS...90 MIN CAKAJU NA penalty asi.....to levante si viac zasluzi

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň že Kazaň postúpila keď to už Zenit pokašľal ešte som zvedavý na Anži tá to proti Newcastlu nebude mať ľahké

Reagovat
paver

Naprosto zasloužený postup a přeji Rubinu, aby došel co nejdál

Reagovat
smazaný uživatel

zaslouzene kazan... nesnasim tyto impotentni tymy jako levante.. ktera zahrajou 3x po sobe 0-0 ... takovy tymy bych zrusil

Reagovat
smazaný uživatel

Kazaň je prostě držák, přál bych jim tolik diváků jak např. v anglii....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele