základní skupiny - skupina D
22.11.2012 21:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Newcastle United - CS Marítimo 1:1

Newcastle si doma připsalo neuspokojivou remízu s Marítimem; domácí sice vedli, ale střídající Fidelis jim nakonec zkazil radost. I pouhý bod však stačí Angličanům k postupu, který vybojovali společně s Bordeaux.

Francouzi však díky výhře v Bruggách poskočili na první místo a Pardewovi svěřenci tak budou muset na Stade Chaban-Delmas v posledním zápase zvítězit, pokud chtějí postoupit z prvního místa. Dnes byli na hřišti lepším týmem, ale nakonec mohli paradoxně i prohrát - Fidelis měl velkou šanci ještě v samém závěru zápasu. Do vedení je svojí vůbec první brankou od přestupu z Rennes poslal Sylvain Marveaux, který tak udělal skromné návštěvě na St. James' Park velkou radost - na rozdíl od Hatema Ben Arfy, který si pochroumal kolenní šlachu, a Papisse Cissého, který ho krátce nato následoval.

Magpies vstupovali do zápasu s nelichotivou bilancí 2 porážek z 2 posledních domácích utkání a chtěli se postarat o to, aby se něco podobného neopakovalo i dnes. Davide Santon se k první střele dostal už ve třetí minutě, a nebyl to vůbec špatný pokus - brankář Romain Salin se musel hodně snažit.

Portugalci těžili zejména z práce obou křídel Samiho a Danila Diase, které - naštěstí pro domácí - až tak úplně nedoplňoval hrotový útočník Adílson. Ten byl totiž v šesté minutě postaven před skvělou šanci po rohovém kopu, ale z nějakého důvodu minul. S další šancí Marítima, kterou byla tentokrát nepříjemně skákavá dalekonosná střela Rubéna Ferreiry, už si musel poradit gólman Tim Krul.

Na domácí straně zaslouží za úvodní část zápasu pochvalu určitě Hatem Ben Arfa, který se po chvíli rozkoukávání rozehřál několika polo-střelami a ve 23. minutě zafungoval jako perfektní prostředník mezi Gaëlem Bigirimanou a Marveauxem. Bývalý křídelník Rennes převzal skvělý centr od svého krajana, utekl svému strážci Ferreirovi a propálil levačkou Salina mezi nohama - 1:0.

Osm minut před koncem to mohlo být už o dvě branky; Bigirimana vypálil zdálky a Salin jeho střelu dokázal pouze vyrazit, čehož okamžitě využil dorážející Cissé. Rozhodčí však situaci poněkud přísně neuznali pro ofsajd. A od tohoto bodu jako by věci pro Newcastle začaly jít dolů vodou: nejprve se po střetu se Simaem poroučel k zemi Ben Arfa a nakonec byl donucen střídat.

Potom podobný osud potkal i Cissého, který ve druhé půli vydržel pouze pět minut. I přes tyto ztráty však měli Magpies pořád velmi dobré šance - koneckonců vedli, a Salin v hostující bráně nevypadal zrovna jistě, což se potvrdilo v 52. minutě, kdy s obtížemi vyrážel střelu Ameobiho.

Marítimo však zůstávalo vyrovnaným soupeřem, a přestože domácí ovládali hru, Portugalci hrozili i nadále. V 54. minutě to brankář Krul poznal na vlastní kůži, když musel vyrážet vynikající ránu Danila, a o pět minut později se hosté dostali ještě blíže - Danilo tentokráte centroval a našel Samiho, jehož hlavička jen těsně mířila mimo. Aktivní Danilo se pak opět předvedl po dalších třech minutách, kdy vypálil přízemní střelu vedle Krulovy tyče.

S dalšími pokusy neuspěli ani Ameobi na jedné a Ferreira na druhé straně - portugalského borce vychytal Krul, který však byl bezmocný proti vyrovnávací brance. Čerstvý Fidelis se prohnal nejprve kolem Stevena Taylora a následně i přes Colocciniho, a z následné pozice už nemohl minout - 1:1.

Ve třetí minutě nastavení to byl navíc opět Fidelis, kdo zahrozil pohotovou ránou po Brigidově centru, a po finálním hvizdu se tak prořídlými tribunami St. James' Parku ozývalo bučení.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
KingMaster13

3:1

Reagovat
HullCity

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
NuFc23

prehrat treti zapas by bolo uplne skvele

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
Y.Cabaye

Podle mě tak na 80% under. Marítimo určitě nepřijede vyhrát, spíš se pokusit uhrát remízu a my se slabčí sestavou + menším problémem s útočníky se asi taky nikam nepohrneme.

Reagovat
smazaný uživatel

Maritimo bude muset vyhrat ,nemyslis? 2 body jsou malo naco se budou pokouset uhrat remizu

Reagovat
Y.Cabaye

slabší*

Reagovat
smazaný uživatel

Ideální zápas pro přerušení nepříznivé série 4 zápasů bez výhry. Výhra Magpies 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

kdy jindy se může N'castle chytnout, když ne teď? myslím, že kurz na Magpies se musí řádně potrestat.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jediná chybka na tiketu.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele