základní skupiny - skupina L
25.10.2012 19:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Levante UD - FC Twente 3:0

Fotbalisté Twente nezvládli závěrečnou půlhodinu na španělské půdě a nakonec museli skousnout hořkou porážku 0:3. Vzhledem k výhře Hannoveru v Helsingborgu se jejich naděje na postup výrazně snížili a pokud v domácím utkání také podlehnou španělskému soupeři, tak jejich plamínek naděje pravděpodobně dohoří. Levante naopak po prohře v Hannoveru předvedlo odvážný výkon.

Nicméně utkání bylo téměř hodinu hry hodně vyrovnané a hosté byli dokonce mírně lepší. Rozhodující moment se zrodil v 58. minutě při odpískané penaltě, kterou španělský celek proměnil. Svěřenci kouče Steva McClarena poté museli otevřít obranu a ještě dvakrát inkasovali. První větší možnost byla k vidění v 9. minutě, kdy po krásné teči Pedra Riose střílel Theofanis Gekas, jenže o pár decimetrů minul levou tyč branky Twente.

Ve 20. minutě hosté vsítili gól, po hezké střele Luca Castaignose skončil míč v síti. Jenže branka nebyla uznána kvůli lehké teči Dušana Tadiče, který v tu chvíli stál v ofsajdu. Levante mělo míč častěji na kopačkách, všechny složité situace ale vyřešila obrana Twente s Nikolajem Mihajlovem v brance. Těsně po přestávce mělo obrovskou šanci Twente, jenže po centru Tadiče a rány Roberta Rosalese skvěle zasáhl brankář Keilor Navas.

Pravidlo nedáš dostaneš platilo i tentokráte a Levante se v 59. minutě dostalo do vedení. Tadič totiž nešťastně zasáhl rukou centrovaný míč do vápna a sudí ukázal na penaltový puntík. Gólman Michajlov sice vystihl směr, jenže brance Míchela nezabránil - 1:0. Od této chvíle patřilo utkání domácím. V 67. minutě Michajlov brilantně odvrátil přímý volný kop Míchela. Stejný hráč ale v 78. minutě připravil rozhodující branku.

Krásnou kolmicí do vápna našel osamoceného Pedra Rióse a ten s přehledem rozvlnil síť. Riós přidal gólovou tečku o deset minut později, když po krásné přízemní kombinaci opět čekal před prázdnou brankou a nemohl minout. Twente tak ukázalo, že po reprezentační pauze není ve své kůži a bude muset přidat. Levante naopak potvrdilo svou roli ve španělské lize, a i když dlouho nebylo lepším celkem, tak si za svou koncovku výhru zasloužilo.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1.0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HullCity

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Martens 2x)

Reagovat
smazaný uživatel

jj na jeden zapas si odskoci z AZ Alkmaar

Reagovat
ryzskej

Myslel Obafemi Martinse

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
pavel.fotbal

Oba dají gól

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Twente vonku ziadna slava ..s Bursasporom mohli byt radi za prehru len 1:3, s Ajaxom tiez mohli viac prehrat, s Rodou Kerkrade taktiez ziaden oslnivy vykon ... na spanielskej pode sa holandskym timom nedari, keby hrali s Atleticom ci Valenciou prehrali by aj v handicape ...s Levante to moze byt tesnejsie ...2:1

Reagovat
Sotuen

oba gol

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Levante doma umí v evropské lize.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele