základní skupiny - skupina E
08.11.2012 19:00 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Stuttgart veze z Kodaně tři body a vrací se zpátky do hry

Po bundesligovém vzepětí se dokázali Švábi zvednout také na evropském kolbišti, a po výhře na Parken stadionu v Kodani si zapisují veledůležité tři body, které svěřence Bruna Labbadii katapultují o bod před FCK.

Duch prvního vzájemného utkání (skončilo bez branek), jakoby stále oba celky nedokázaly odvrátit a diváci se tak dlouho žádných zajímavých akcí nedočkali. To se změnilo až po čtvrthodině hry, kdy po akci zkušeného Jacobsena a zaváhání dvojice Gentner - Tasci pálil Claudemir, jeho pokus ovšem strážce hostující svatyně zneškodnil! Odpověď ji hned záhy nachystal Traoré, jeho ráně však chyběla přesnost.

Švábský celek získával postupem času na jistotě a tím si vytvářel mírnou územní převahu, avšak přes pozorný defenzivní hrad Dánů se dostával jen velmi sporadicky. Když už se to Ibiševičovi přece jen podařilo, tak z otočky na Christensena nevyzrál. Ve 35. minutě měl po rychlé akci velkou šanci Harnik, prostor branky ale nenašel! Fanoušci VfB následně začali pouštět pyrotechniku, čímž donutili sudí hned několikrát utkání přerušit - uklidňovat rozvášněné příznivce Stuttgartu dokonce přispěchali Bruno Labbadia a Fredi Bobic. Okazakiho snaha pak byla spíše symbolická.

Po obrátce se tempo hry konečně dostalo do vyšších otáček a hned to bylo znát. Ibišević jen těsně minul Harnikovu nabídku, načež na opačné straně donutil Ulreicha k zásahu střídající Jørgensen. Bylo se na co dívat - Gentner po hodině hry z dálky branku nenašel, což jen o chvíli později zopakoval hlavičkující Delaney. Šedesátá pátá minuta už však přinesla změnu kursu: Boka našel hlavu Ibiševiče, jenž konečně vysvobodil VfB - 0:1.

Závěrečná čtvrthodina konečně přiměla k výrazně zvýšené aktivitě i domácí mužstvo - Stuttgart reagoval zatažením do obranné ulity, ze které rád vyrážel k rychlým protiakcím. Jednu takovou táhl Okazaki, rozhodnout se mu však nepodařilo, Christensen skvělým reflexem zasáhl! Pojistku tak přidal až v nastaveném čase Harnik, jenž parádní ranou zpoza vápna nedal kodaňskému brankáři šanci - 0:2.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KingMaster13

Stuttgart potřebuje body a Němci to na Kodaň umí 0:1

Reagovat
KingMaster13

No nebejt nastavení tak mi to vyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HullCity

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jak rika KIngMaster13..Stuttgart potrebuje body jako sul..tip 2..1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Němci to na kodaň umí

Kodan neprohraje tip 1:1

Reagovat
MagpeCZ

1:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart předvádí velmi dobré výkony ... poslední remíza na BVB je tomu důkazem obrana pracuje jak má Stuttgart neprohraje tip? možná 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

-2.5 golu nejspis 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele