1/16 finále - 1. zápasy
14.02.2013 19:00 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Dynamo Kyjev - Girondins Bordeaux 1:1

Bordeaux dokázalo na horké (nebo spíš promrzlé) kyjevské půdě vyválčit cenný bod a k postupu má tak blíže! Dynamo může jen litovat nevyužité penalty, kterou ve druhé půli zahodil Oleg Gusev.

Domácí přitom byli v utkání lepším týmem, a když je brzy do vedení poslal nigerijský záložník Lukman Haruna, bylo to plně zasloužené; díky Obraniakovi však bylo co nevidět srovnáno. Ještě před prvním gólem se hostující brankář Carrasso pořádně zapotil u fantastické rány Kranjćara; ten se pokoušel znovu udeřit v 15. minutě, ale tentokrát jeho rána levačkou jen prosvištěla kolem pravé tyče.

O dalších pět minut později se už ukrajinští fanoušci radovali - nigerijskou spolupráci započal Taye Taiwo, který si centrem vyhlédl Harunu, jenž poslal svoji střelu do pravého horního rohu Carrassovy brány. To Bordeaux konečně probralo, a o tři minuty později se začínalo odznova - Obraniak vyrovnával technickou přízemní střelou po Serticově pasu.

Tempo utkání se po druhém gólu zvýšilo; Jarmolenko však branku netrefil, stejně jako na druhém konci opět Obraniak. Neuspěl ani autor úvodní trefy Haruna, který pět minut před pauzou napřáhl z 25 metrů a k zlosti domácích fanoušků trefil pouze břevno.

Dynamo se odmítalo spokojit s remízou a do druhé půle vtrhlo v mimořádně ofenzivní náladě, jenže hráči jako by si zapomněli v kabině seřídit mířidla - takhle selhali postupně znovu Haruna, Bezus i Miguel Veloso. V 50. minutě se sice Kranjćar už trefil mezi tři tyče, ale to byl zase opět na místě Carrasso.

Francouzský gólman pak ještě dvakrát vychytal Jarmolenka; to už domácí fanoušci propadali pořádné frustraci. Jejich nářky měly být vyslyšeny v 76. minutě, kdy Henrique stáhl ve vápně k zemi Guseva a vzduch rozřízl ostrý hvizd píšťalky; sám poškozený však trefil pouze tyč..

Večer plný smůly tak už jenom korunoval Lukman Haruna, jehož fantastickou ránu zdálky zablokoval až na brankové čáře stoper Marc Planus.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Remiza 1:1...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Výkony Dinamo Kyjev mi přijdou jako na houpačce, jednou se daří pak se nedaří. Přitomn kádr mají velice kvalitní, ale asi to vypadá že se posili furth nechytili, z APN se vrátí Idyie, což by mohlo dost pomoci. v poslední přípravném zápasu proti Kutaisy to byla radost se divat .Doufám, Kyjevčani to zvládnou a ve francií by mohli uhrát bezbrankovou remizu, což mi aj tak přijdedost realné. doma to vidím 1-0 Yarmolenko

Reagovat
smazaný uživatel

Podzim byl opravdu hodně rozpačitý a rozporuplný ze strany Dynama, přišlo mnoho skvělých hráčů, ale nějak si to pořád nemohlo sednou, těch změn bylo asi až moc. Po nástupu Blochina jsem však viděl určité zlepšení. Dynamo ještě udělalo nějaké změny v kádru, třeba přišli ti mladí ukrajinští reprezentanti Selin a Bezus, či chorvat Vida, což se mi líbí. Věřím, že pod Blochinem si v přípravě mákli a Oleg je naočkoval svojí filozofií a přístupem ke hře. Můj tip 2:0 pro Kyjevský espres.

Reagovat
smazaný uživatel

pravda pravda. Taky se těším na nové tváře. Že by se konečně i Dynamo tímto vracelo ke "svému vlastnímu pojetí?" Ke své vlastní tváři? Na druhou stranu, jak často myslíš budou hrávat?

Reagovat
smazaný uživatel

To už záleží opravdu jen na nich... Konkurence je velká, a myslím, že šanci dostane každý. Co se týče nejen tohoto zápasu, koncovka je opravdu slabina, na tom se musí pořád pracovat, přece není možné, zahodit tolik šancí a ještě k tomu penaltu...

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tesna vyhra domacich nebo remiza... under by mel byt realitou...

Reagovat
smazaný uživatel

...ale v teto fazi se nevyplati sazet viz celtic-juventus a spousta dalsich z historie...

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....1:0

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
FCSL

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

snad 2-0

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak je Kyjev totálně přehrál. Francouzi měli jednu nechytatelnou střelu a to vlastně bylo všechno, co předvedli směrem dopředu. Kyjev měl tak 5 golovek (2x Jarmolenko, Bezus, 2x Haruna, Husev), ale prostě to tam spadlo jenom jednou. Celkově to byla neskutečna změna oproti Dynamu Semina , takže kromě výsledku jsem spokojenej

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/abbb0affae61310b6b85b8442bb7f943/

Dynamo mělo opravdu hafo gólovek, kdyby to skončilo 4:1 tak se nikdo nediví.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele