základní skupiny - skupina K
08.11.2012 21:05 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen i napodruhé jasně pokořil vídeňský Rapid

Po ztraceném zápase na půdě Bayeru 04 se s jarní fází Evropské ligy najisto loučí vídeňský Rapid. Rakušané i napodruhé pocítili jednoznačnou převahu německého favorita, jenž si i tentokrát od svého soupeře nenechal vstřelit ani jednu branku, byť k tomu byla nutná velká porce štěstí. Němci díky současnému triumfu Charkova nad Trondheimem slaví postup do další fáze soutěže.

Domácí mužstvo, ač značně oslabené, vzalo hned od úvodu otěže utkání pevně do svých rukou. Po čtyřech odehraných minutách již svítil na světelném ukazateli BayArény stav 1:0, o nějž se postaral jeden z náhradníků B04 Jens Hegeler. Akce začala na levé straně u Sama, jenž svým vzdušným balonem našel hlavu čilského útočníka Fernandese, který svým hlavičkovým pokusem trefil břevno. Od něj se kulatý nesmysl odrazil přímo k mladému Němci, jenž lehce trkl míč do sítě Vídeňanů.

Byl to vskutku snový vstup Werkself do utkání, nicméně hned v zápětí mohlo být srovnáno - po prvním rohovém kopu hostů totiž Trimmel hlavičkoval jen pár centimetrů vedle Rensingovy svatyně. Rapid působil dlouho zadrženě a jeho borce musel definitivně probudit Carvajalův centr z pravého křídla, po němž mohl chybující gólman Königshofer děkovat štěstěně, že míč trefil jen břevno jeho brány. Poté se Rakušané konečně dostali do hry, avšak svou první vyloženou gólovou příležitost si vypracovali až v 35. minutě, kdy se po Boydově pasu zjevil před Rensingem zcela osamocený Kulovits. Kapitán však z ostřejšího úhlu nezamířil přesně a jeho pokus proletěl kolem vzdálenější tyče.

Ještě než se završila první půle, mohlo rakouské mužstvo vyrovnat po zaváhání Carvajala. Španělský zadák nechal na levém křídle osamoceného Friedricha a právě odtud poslal Schrammel balon na hlavu Trimmelovi, jenž orazítkoval tyč. První půle tak přinesla větší počet šancí hostů, mírnou herní převahu domácích, kteří nadto prokázali větší efektivitu v koncovce.

Do druhého poločasu pak Werkself vstoupili tak, jak do poločasu prvého - po ospalých osmi minutách oslavila BayAréna druhý gól. Nově příchozí Castro zahrál přímý kop, ze šestnáctky odklízel balon Boyd, našel však číhajícího Schürrleho, jenž si povedenou ránou z voleje do levého rohu vylepšil střeleckou statistiku. Rapidu se tak první možné body v Evropské lize opět o něco více vzdálily. Třetí zásah pak na sebe nenechal dlouho čekat: Castro zahrál rohový kop, balon doplachtil až k Friedrichovi, jenž na malém vápně neomylně poslal hlavou míč do sítě.

Vše tak nasvědčovalo tomu, že zbývající doba zápasu bude už jen rekviem za postupové naděje vídeňského klubu. Tak tomu také bylo. Stůj co stůj pak chtěl vstřelit svůj gól Fernandes, avšak hned dvakrát nezachoval tolik potřebný klid. Právě jeho pokusy byly však také tím jediným, co ze zbývajících minut utkání stálo za řeč. Konfrontace Rapidu s Bayerem dopadla pro rakouský tým hrozivě - skóre 0:7 dokumentuje kvalitativní rozdíl obou celků a stvrzuje vyřazení Vídeňanů ze soutěže.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (13)

Přidat komentář
KingMaster13

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
HullCity

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 to nebude ale vyhrat by meli...tip 1..3:1

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

tady neni o čem, znovu 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
lampard11

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

velmi pochybuju že by Rapid mohl zastavit rozjetý vlak Bayeru tohle by mohlo být další utočný zápas německého týmu v tomto týdnu .. po dvou golech BVB 6ti golech Mnichova a 2 golech Schalke čekám tak 4 goly od Leverkusenu

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 na tiket gol hostu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele