1/16 finále - 1. zápasy
16.02.2012 21:05 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Wisła Kraków - Standard Lutych 1:1

Remízou 1:1 skončilo úvodní utkání souboje polské Wisly Krakov s belgickým Standardem Lutych. Hosté se na stadionu Miejski ujali vedení ve 27. minutě, z penalty se trefil Gohi Bi Zorro Cyriac, avšak dvě minuty před závěrečným hvizdem spasil Wislu Tsvetan Genkov. Polský celek navíc hrál přes hodinu hry bez vyloučeného Czekaje.

Wisla se ale do svého soupeře pustila se vší chutí a úvod zápas patřil zcela jí. Po Meliksonově přímém kopu se málem prosadil pozdější hrdina Genkov! Stejný muž byl blízko i ve 22. minutě, kdy ale připravil celou situaci pro izraelského záložníka Meliksona, jehož střelecký pokus zlikvidoval hostující brankář Bolat. Poláci byli lepším týmem a jejich nápor nadále pokračoval, Lukasz Gargula z přímého kopu nepřelstil Bolata, toho zachránila branková konstrukce!

O pár minut později pak došlo ke klíčovému okamžiku celého utkání, Czekaj fauloval v jasné šanci Yoniho Buyense a rozhodčí neměl na vybranou. Czekaj uviděl červenou kartu a navíc se kopala penalta. Gohi Bi Zorro, či jednoduše Cyriac, penaltu proměnil a zajistil Lutychu důležité vedení.

Standard následně ožil a celou hru kontroloval. Luis Seijas byl blízko další brance, jenže jeho zakončení postrádalo jak přesnost, tak i razanci. Wisla i v oslabení se snažila využít každé příležitosti, která se naskytla. Patryk Malecki z voleje netrefil branku a Seijase s Batshuayiem vychytal Pareiko. Poláci si v závěru vytvořili několik rohových kopů, ale ani to k vyrovnání nevedlo. Až dvě minuty před koncem zasáhl přímý kop Meliksona Genkov a euforie z vyrovnání byla na světě. Wisla Krakow tak nakonec vydřela remízu 1:1, ale výsledek i tak jasně nahrává do karet belgickému Standardu Lutych.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2..1:2

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
Kepy_FCB

Wiselka

Reagovat
tlaci

Lutychu se daří, Wisla není rozehrátá 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim s 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele