1/16 finále - 1. zápasy
16.02.2012 21:05 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Steaua Bukurešť - FC Twente 0:1

Twente se alespoň částečně vzpamatovalo z nepovedených výsledků z ligy a nyní určitě opět bude myslet na boj o titul. Utkání na půdě rumunské Steauy nebylo, co se týče hry, nijak pohledné, ovšem počítá se především velice nadějný výsledek, se kterým pojede nizozemský celek na vlastní půdu a je velice blízko postupu. O jedinou trefu utkání se postaral osm minut po poločasové přestávce Ola John, rumunský celek se v závěru už netrefil.

Diváci se po celý duel mohli bavit ofenzivním koncertem obou celků, ovšem v prvním poločase se hrálo přeci jen aktivněji a oba týmy si vypracovaly několik slibných příležitostí. Domácí výběr se celkově dostal do více možností, jenže proti němu stál skvělý gólman Nikolaj Mihajlov. Domácí mohli jít do vedení už ve 20. minutě, kdy krásnou ránu na zadní tyč vyslal Leandro Tatu, jenže bulharský gólman brilantně jednoruč vyrazil na roh.

Ihned na to ale mohlo jít do vedení Twente, kdy po milimetrové přihrávce Leroye Fera pálil De Jong, jenže balón mu sklouzl z kopačky a zamířil mimo tři tyče. Steaua do konce poločasu zahrozila ještě skákavou ranou Rusescua a Nikoličovým pokusem z dvaceti metrů, Mihajlov ale nemusel zasahovat. Obrovskou možnost promarnilo také Twente, když po centru Johna nezachytil balón v šestnáctce brankář Tatarusanu, jenže překvapený Chadli branku přestřelil.

Druhé dějství začalo lépe pro nizozemský tým. Po pravé straně utekl všem John, dostal se až na pravý kraj vápna a naprosto přesně načasovaným lobem nedal Tatarusanovi žádnou šanci. Poté více drželi balón domácí, jenže se do velké šance dostat nemohli. Teprve v 70. minutě pálil opět na vzdálenější tyč Tatu, i tentokráte mu několik decimetrů chybělo. O něco později hlavičkoval po rohovém kopu zcela sám Geraldo Alves a scházely vskutku centimetry.

Domácí zvyšovali tlak a v 85. minutě po přihrávce Tatua velice tvrdě a nebezpečně pálil Costea, jenže balón o pár centimetrů minul horní tyčku. Twente si už pak zkušeně pohlídalo těsné vedení a může vděčit za cenný úspěch hlavně gólmanovi Mihajlovovi, který opět nezklamal.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 02..1:1,1:2

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Asi remíza ale podávať to teda nebudem!

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
didosh

úúúúúúúfffff naštěstí ani bod do koef....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele