základní skupiny - skupina K, 3. kolo
20.10.2011 19:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Odense Boldklub - FC Twente 1:4

Twente Enschede se s dánským soupeřem v žádném případě nemazlilo a díky zaváhání největšího konkurenta z Fulhamu se dostalo suverénně do vedení se sedmi body. A pokud v odvetě s dánským celkem potvrdí na domácí půdě roli favorita, může si už definitivně zajistit postup do další fáze. Nyní nedalo čtvrtečnímu protivníkovi žádnou šanci a vítězství 4:1 si naprosto zasloužilo.

Odense se ve skupině nachází na třetí pozici se třemi korálky o bod za druhým Fulhamem, čtvrtá Wisla má však po překvapivé výhře stejný počet bodů a taky určitě ještě bude bojovat. Holandský celek rozhodl o svém vítězství už po půlhodině, kdy vedl o dvě branky, výhru si pojistil po hodině hry a i když soupeř ještě snížil a zápas zdramatizoval, tak osm minut před závěrečným hvizdem dal konečnou podobu výsledku Luuk de Jong.

Twente rozebíralo obranu soupeře od úvodního hvizdu a hned ve 13. minutě se mohlo radovat z úvodní trefy, určitě se touto trefou výrazně uklidnilo. Po krásném pasu Oly Johna vypálil pravačkou po zemi Wout Brama a svým projektilem trefil přímo pravý dolní kout branky Madse Toppela. Ve 31. minutě zavládly v dánském táboře velké obavy o bodový zisk, ve vápně se totiž ocitl Emir Bajrami a trefil pohotovou ranou lev dolní roh - 0:2.

Hosté následně kontrolovali hru a dvacet minut po přestávce již nemuseli řešit vůbec nic a stačilo utkání jen v poklidu dohrát. Obrana totiž dala příliš prostotu ostrostřelci Naceru Chadimu a ten se z deseti metr nemýlil, na střely po zemi byl gólman Toppel krátký. Avšak o pár minut později zabránil čtvrtému gólu, když fantasticky odvrátil na rohový kop ránu Johna. A v 71. minutě přišlo na druhé straně snížení.

Po centru Chrise Sorensena vyskočil nejvýše Baye Djiby Fall a hlavou trefil horní levý kout, nicméně velké oživení domácího celku to nepřineslo. I přes snahu stoper naprosto kontroloval přijatelný výsledek a v závěru na konečných 4:1 upravoval Luuk de Jong. Skvělou individuální akci předvedl Chadli a Jong nemohl z bezprostřední blízkosti minout. Odense tak v odvetě bude mít hodně co napravovat.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X..2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

x2 =)

Reagovat
Stiksxx

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele