základní skupiny - skupina L, 5. kolo
01.12.2011 18:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Lokomotiv Moskva - SK Sturm Graz 3:1

Lokomotiv Moskva doma porazil Sturm Graz 3:1 a zajistil si postup do další fáze. Rusové rozhodli o svém vítězství až ve druhém poločase, kdy padly všechny branky zápasu. Utkání ale hodně ovlivnila poněkud sporná penalta ve prospěch moskevského celku.

Jako první ohrozil branku soupeře Lokomotiv, na rohový kop si naskočil Da Costa, ovšem branku minul. Na druhé straně pokoušel střelecké štěstí z poměrně velké dálky Kienast, bohužel pro Sturm trefil jen rukavice Amelčenka. Střelba ze střední a větší vzdálenosti byla nejčastějším jevem zakončení, přímák domácích šel opět hodně nad a ve 37. minutě se odhodlal k zajímavému pokusu Manuel Da Costa. Téměř od vlastního vápna zvolil místo rozehrávky nákop na branku, všiml si totiž povyběhnutého brankáře Cavliny. Pokus to rozhodně nebyl špatný, Cavlina musel míč skokem vyrazit.

Za další tři minuty měl domácí celek Lokomotivu další šanci, po centru z pravé strany zakončil uvnitř vápna kapitán Syčev, brankář Cavlina se jen ohlédl, jak míč míjí branku. V prvním poločase diváci branku neviděli, na tu si museli počkat do druhé pětačtyřicetiminutovky.

Tu zahájili mnohem lépe hráči v červeném, tedy domácí Lokomotiv. Zapater mířil jen do náruče Cavliny a Ďurica, jenž se natlačil k hlavičce, těsně minul branku. Po hodině hry už to ale domácím vyšlo, krásný centr Ignatěva na zadní tyč proměnil ve vedoucí branku hlavou Brazilec Maicon - 1:0. Odpověď Rakušanů byla bleskurychlá, Kienast přiťukl Kainzovi a ten v pokutovém území zamířil neomylně - 1:1.

Další klíčový okamžik zápasu přišel až v 72. minutě, Syčev se po kontaktu s jedním z obránců skácel k zemi a rozhodčí nařídil poměrně přísnou penaltu. Sám postižený Syčev jí sice proměnil, ale brankář Cavlina směr kopu vystihl a i si dokonce na míč sáhl, bohužel brance nezabránil - 2:1. Rusové další okamžité vyrovnání nedovolili, naopak kontrolovali hru a těsně před koncem vstřelili pojistku. Ještě než se tak stalo, orazítkoval břevno Maicon. Brazilský forvardměl prsty i v té třetí brance, kdy popotáhl míč a vystřelil, Cavlina jeho pokus pouze vyrazil, z druhé vlny dorážející Glušakov už neměl problém a udělal tečku za utkáním. Lokomotiv doma porazil Sturm Graz 3:1.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lokomotiva by mela doma vyhrat...ale taky citim prekvapeni jako J.S. a mohla by se zrodit necekana plichta....nicmene..tip 1..2:1

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Také se mi zdá, že to bude nuda bez gólu.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele