1/16 finále - 1. zápasy
16.02.2012 18:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Lokomotiv Moskva - Athletic Bilbao 2:1

Moskevský Lokomotiv dokázal otočit nepříznivě se vyvíjející duel s Athleticem, zvítězil 2:1 a může tak i před odvedou živit naděje na postup. Hosty z Bilbaa poslal do vedení ještě v prvním poločase Muniain, domácí ale po přestávce zabrali a díky brankám Glušakova a Caiceda slavili těsné vítězství, díky kterému jsou šance obou týmů vyrovnané.

Oba celky šly do zápasu v nejsilnějším možném složení, za Lokomotiv jen ještě nemohl nastoupit nově příchozí útočník Roman Pavljučenko. Hned od úvodního hvizdu sudího Hategana se hrál zajímavý fotbal, přesto se na první střelu čekalo až do dvanácté minuty, kdy však hostující Llorente hlavou po centru Iraoly přestřelil. Branku soupeře už trefil o chvíli později Susaeta, Guilherme ovšem bez větších problémů zasáhl.

Lokomotiv poprvé zahrozil zásluhou Caiceda, který si velmi dobře zpracoval dlouhý pas Obinny, v zakončení už se mu ale tak dobře nevedlo a míč skončil mimo tři tyče. Ve dvacáté minutě měl zajímavou možnost ke skórování De Marcos, jenž mířil chytře na zadní tyč, Guilherme však vytáhl skvělý zákrok. V pětatřicáté minutě se Athletic dostal do vedení, Susaeta se nádherně, ovšem i trochu s přispěním podklouznutí Janbajeva dostal až do pokutového území, poslal míč doleva úplně volnému Muniainovi, který ho jedním dotykem zpracoval a druhým poslal do sítě.

Zamrzlý trávník dělal problémy poměrně často, balón hráče neposlouchal tak, jak by si představovali. To se nejlépe ukázalo těsně před přestávkou, kdy se už De Marcos málem radoval z druhé branky v síti Guilhermeho, jenže v rozhodující chvíli mu uklouzla stojná noha, a tak rozhozený záložník Athleticu ani netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Po úvodní pětačtyřicetiminutovce přesto hosté naprosto zaslouženě vedli.

Po návratu ze šaten však domácí přitlačili španělského soka na vlastní polovinu a odměnou jim byl vyrovnávací gól. Přesně po hodině hry prošel Caicedo až do šestnáctky, kde těsně vedl bránícího Aurtenetxeho upadl, rozhodčí mu na jeho filmové představení skočil a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Glušakov. Stejný hráč pak mohl sám poslat Lokomotiv do vedení, Iraizoze však zblízka nepřekonal.

O deset minut později už se ale domácí radovali podruhé, Caicedo totiž využil zaváhání stopera San Josého, z hranice šestnáctky vypálil a Iraizoz na míč nedosáhl. Nejaktivnější hráč Athleticu, devatenáctiletý Iker Muniain, mohl v samotném závěru utkání svou druhou trefou vyrovnat, tentokrát ale neměl v koncovce potřebné štěstí. Lokomotiv tak porazil Athletic 2:1 a před odvedou, která je na programu za týden, mají šanci na postup oba týmy stejnou.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X..0:0

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Kepy_FCB

support Balboa

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

O:O a nuda v Moskvě

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ted jeste CSKA porazit Real a bude to v pohode

Reagovat
culé

Reagovat
smazaný uživatel

Athletic letos ze 47 zápasů nevstřelil aspon 1 gol pouze ve 4 případech. To stačí jako záruka toho, že doma na San Mamés dají gol a postoupí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele