základní skupiny - skupina K, 1. kolo
15.09.2011 21:05 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Fulham FC - FC Twente 1:1

A do třetice všeho dobrého, i Twente na půdě anglického Fulhamu neudělalo žádnou výraznější ostudu a dokázalo uhrát velice cenný bod za remízu 1:1, který se určitě bude počítat. Nicméně v úvodu to vypadalo, že nizozemský vicemistr po inkasované trefě nebude schopný díky oslabenému útoku vyrovnat. Naštěstí se ale našel zachránce Luuk de Jong. Hosté totiž přišli o superkanonýra Bryana Ruize, který odešel právě do Fulhamu.

Nicméně Ruizovi se první vystoupení v Premier League tolik nepovedlo a proto nebyl v tomto duelu ani na lavičce, na druhou stranu by měl od začátku nastoupit ve víkendovém střetnutí anglické ligy. Fulham nenastoupil v úplně nejsilnějším složení, vždyť na lavičce byli takové hvězdy jako Bobby Zamora, Damien Duff či Philippe Senderos. A mezi nimi seděl také český mladíček Marcel Gecov, který se ale na rozdíl od zmiňované trojice na hřiště nepodíval.

V dresu Fulhamu odehrál celý zápas mnohem zkušenější český bek Zdeněk Grygera, který odehrál zápas vcelku slušně. Kouč hostů Co Adriaanse nemohl kromě Ruize postavit na hřiště ani hvězdného Marca Janka, jenž je lehce zraněný a i když byl na lavičce, svému celku po herní stránce pomoci nemohl. Celý zápas byl pro fanoušky velice atraktivní a jedna šance střídala druhou, ovšem branky byly k vidění jen dvě a obě padly v úvodním dějství.

Tu první vsítil Fulham po necelých dvaceti minutách, kdy obrovskou chybu vyrobil Dwight Tiendalli. Ten se snažil v obraně poslat přihrávku po zemi přes celou šířku hřiště, avšak namazal přímo na nohu Andrewa Johnsonovi. Ten byl rozeběhnutý a přešel ještě vracejícího se obránce, i v těžké pozici snadno přeloboval gólmana Nikolaye Mihailova, balón skončil přímo v levém dolním rohu.

Ovšem Twente odpovědělo hlavičkou Luuka de Jonga. Ten nejprve z dobré pozice pouze protáhl na čáře gólmana Marka Schwarzera, avšak čtyři minuty před přestávkou zamířil k tyči a i když si Schwarzer na balón sáhl, tak jeho směr úplně změnit nedokázal a balón od tyče zapadl do sítě. Oba celky si za svou bojovnost bod zasloužili, druhé dějství už tak atraktivnější přeci jen nebylo.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham nemá formu :( 1:3

Reagovat
rickroll

To sice nemá,ale zas tak pesimistickej bych nebyl....0:0

Reagovat
smazaný uživatel

atraktivni zapas...tip X..1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Veselac

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

zajímavý zápas , twente je velice silné ale fulham stejně jako stoke hodí beton a skončí to tak že padnou méně jak dva goly

Reagovat
smazaný uživatel

No jiste, Fulham bude betonovat, jejich manazer je tim proslaveny

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady zkusím "překvapení" - 1:2. Pro Fulham je teď prioritou zmátořit se v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

14.09. Jol bude šetřit Zamoru

Jol by měl už do hry poslat Bobbyho Zamoru

Tak jak to teda bude milé EF? Opět a klasicky amatérská práce

Reagovat
smazaný uživatel

a jeste jeden dotaz. jak muze nastoupit Ruiz do druhe pule, kdyz uz letos hral EL za twente a podle uefa.com nemuze nastoupit?

Reagovat
ronaldik

Kdo psal to preview??? To je jak kdyby to psal Maďar...

Reagovat
Stiksxx

Twente dokáže zaskočit soupeře..jen škoda že Ruiz bude ted na druhé straně Fulham je mi sympatický ale jsem pro zvýšení nizozemského koeficientu, takže remíza ze hřiště soupeře dobrá. 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne ti to vyslo

Reagovat
smazaný uživatel

No tak musím říct, že jsem příliš od Zdeňka Grygery nečekal, ale hrál výborně, dozadu s přehledem, dopředu podporoval, kvalitní centry, samozřejmě věk člověk nezastaví, ale myslím si, že podal skvělý výkon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele