základní skupiny - skupina I, 4. kolo
03.11.2011 21:05 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Celtic FC - Stade Rennes 3:1

Na domácí scéně to příliš nejde, ovšem v Evropské lize se výkony skotského celku začínají rapidně zlepšovat. Výhru s Udinese ztratili svěřenci kouče Neila Lennona až v závěru, poté si přivezli z francouzské půdy cenný bod a nyní na domácím stánku dokonce zvítězili 3:1. Šance Rennes na postup se tak výrazně snížily a se dvěma body už mají Francouzi jen teoretickou šanci, Celtic se naopak dotáhl na vedoucí Udinese s Atléticem Madrid na rozdíl dvou bodů.

O postupu se bude výrazně rozhodovat v příštím kole, kdy Rennes doma přivítá Udinese a Celtic právě španělské Atlético, které musí porazit a to rozhodně nebude snadný úkol. Tentokráte skvěle pracovala ofenzíva skotského celku a prosadil se konečně tradiční střelec Anthony Stokes. Vsítil totiž dvě trefy v úvodním poločase a dokázal tak otočit stav na 2:1. Domácí pak ještě navýšili skóre osm minut před závěrečným hvizdem.

Přitom francouzský celek vstoupil do utkání vskutku náramně a už ve 2. minutě se mohl radovat z vedení. Po rohovém kopu Julien Fereta vyskočil ve středu vápna nejvýše obránce Kader Mangane a díky jeho mířené hlavičce do levého horního rohu hosté vedli. Nicméně po půl hodině bylo srovnáno, když po špatné přihrávce ve středu hřiště uháněl na branku James Forrest, vyhnul se jednomu skluzu a vystřelil, gólman Benoit Costil dokázal vyrazit jen k dobíhajícímu Stokesovi - 1:1.

Dvě minuty před přestávkou se stejný hráč radoval podruhé a před pauzou tak v Celtic Parku převládala spokojenost. Po dlouhém výkopu Frasera Forstera přehlavičkoval Georgios Samaras střelce branky Manganeho a na levé straně vápna si udělal prostor právě Stokes, který křižnou ranou k tyči nedal gólmanovi Costilovi ani tentokráte žádnou naději. Po přestávce se hosté snažili srovnat stav, i tak ale Zelenobílí měli větší tlak a vyloženější šance.

Nakonec uzavřeli skóre zápasu v 82. minutě zásluhou střídajícího Garyho Hoopera, který strávil na hřišti pouhé čtyři minuty a uklidnil celý tým. Po nádherné kombinaci na jeden dotek se Samarasem přetlačil ve vápně obránce a s přehledem brankáře překonal. V závěru navíc hosté neudrželi nervy na uzdě a hráli v oslabení, kdy po faulu na Krise Commonse viděl druhou žlutou kartu Yann M'Vila a musel odejít předčasně do sprch.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
paver

Celtic těsně zvítězí a bude se prát s Atleticem o postup.

Reagovat
patrikhm

Celtic bude rád za remízu, pánové

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to podobně a tipuju 1:1.

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

prilis mnoho zraneni,neni adekvatni nahrada,pokud nepadneme muzeme byt radi.Chtel bych 3body,ale pri dnesni sile na to asi nemame,bohuzel

Reagovat
smazaný uživatel

supééér! konečně kluci zahráli a já mám ohromnou radost ! tak že Celtic never Die brácho

Reagovat
smazaný uživatel

jsem na vás hrdej jen tak dál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele