1/16 finále - odvety
24.02.2011 21:05 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - SL Benfica 0:2

Fotbalisté německého Stuttgartu se v letošní sezóně hodně trápí a nyní jsou po naprosto nepřesvědčivém výkonu vyřazeni z Evropské lihy portugalskou Benficou. V úvodním duelu sice na půdě lisabonského celku vedli, nakonec ale prohráli 2:1 a to ještě mohou být rádi. Benfica si klidně mohla přivézt pětibrankové vedení nebýt skvělého výkonu gólmana Svena Ulreicha. Nyní hosté rozhodli o výhře již v úvodním dějství.

Po půl hodině hry šli totiž do vedení a domácí poté byli v ofenzívě naprosto bezbranní, necelou čtvrthodinu před koncem hosté přidali druhý gól a nebylo co řešit. Benfica narazí v osmifinále na francouzský celek PSG, což už by asi měl být těžší prověrka. Kouč Bruno Labbadia se rozhodl do hry poslat gólmana Marca Zieglera a kdyby možná stále mezi třemi tyčemi Ulreich, vydržel by nerozhodný výsledek mnohem déle a šance Stuttgart by žila.

Nicméně Ziegler hlavně v úvodu nepředváděl vůbec špatné výkony. V 7. minutě pěkně nazdvihl střelu levačkou Nicolase Gaitana z dobrých dvaceti metrů nad branku, z následného rohového kopu hlavičkoval Andersona Luisao a i nyní Ziegler dobře držel svůj celek. Po čtvrthodině hry na druhé straně to zkusil pravačkou Shinji Okazaki, nyní musel zasáhnout gólman Jimenez Roberto. Hned na to Roberto reflexivně vyrazil pokus Svena Schipplocka.

Ve 22. minutě se probojoval do akce Martin Harnik, nicméně gólman Robero dokázal opět vytáhnout své umění a jeho ránu vyrazil o pár centimetrů vedle tyče. Na druhé straně tak udeřila Benfica. Po rohovém kopu dokázala domácí obrana odhlavičkovat balón jen kousek za hranici vápna kde se napřáhl Eduardo Salvio a z voleje poslal balón po zemi ke vzdálenější tyči - 0:1.

Benfica chtěla rychle navýšit, střelu Franco Jary zblízka a pokus Gaitana kryl Ziegler. Ten se ovšem zranil v 52. minutě a do hry šel Ulreich. Na začátku druhé půle se Stuttgartr zmohl na hlavičku Okazakiho, která šla nad. Hosté zvýšili náskok v 78. minutě, kdy se k přímému volnému kopu z pětadvaceti metrů postavil Oscar Rene Cardozo a od tyče skončila jeho nádherná rána v síti. V závěru ještě nějaké šance k vidění byly, frustrace domácích vyvrcholila v nastaveném čase, kdy za naprosto zbytečný a surový faul šel předčasně po právu do sprch Zdravko Kuzmanovič.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
PePiG7

1-1 Pogrebnyak-Cardozo

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 postoupíme

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica si postup pohlida...X2...1:1,0:1

Reagovat
FC Porto FC

Taky si myslím že si to pohlídá. Těším se na Saviolu

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 1

Reagovat
smazaný uživatel

už bylo dost zaváhání pro Benficu, hlavně at se neopakuje to stejné jako se Schalke!!! Benficu by ted mela pokopnout ta výhra z derby

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica hraje 3-4-3 ? Teda tak je to psany na goal.com tak je mi to divny .

Reagovat
FC Porto FC

nevím jak hrajou do předu ale obranu maj Maxi-Lusao-Sidnei-Ceontrao

Reagovat
smazaný uživatel

Polocas 0:1 a zaslouzene , Stuttgart je neskodnej tohle si uz Benfica vzit nenecha .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na hru Portugalskejch tymu je peknej pohled , vcera Porto a dnes Benfica dobrej vykon .

Gol na 0:2 Cardozo z primaku od tyce zapadnul k druhy tyci krasa , a i za dvougoloveho vedeni Benfica neustale utocila v 5 lidech .

Reagovat
FC Porto FC

Uplně vidím jak ted Benfica zničí PSG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele