základní skupiny - skupina H
16.12.2010 21:05 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Odense Boldklub 5:1

Fotbalisté Stuttgartu s přehledem stvrdili v domácím prostředí úspěšné tažení proti dánskému Odense, o čemž vypovídá jasné vítězství v poměru 5:1. S velkým přehledem si tak pohlídali vedoucí příčku ve skupině, na druhý švýcarský celek YB Bern si vytvořili náskok šesti bodů. Nový trenér na lavičce Bruno Labbadia proto i s neúplnou sestavou ukázal, že se může blýskat na lepší časy. A hlavně v domácí bundeslize je zlepšení potřeba jako sůl.

Naopak dánský výběr měření sil na dálku se španělským Getafe nezvládl a zatímco jeho soupeř dokázal zvítězit, tak Odense na závěr skupiny totálně vyhořelo a v tabulce skončilo na čtvrté poslední příčce se ziskem čtyř bodů. Domácí byli aktivnější od začátku a už po dvaceti minutách hry šli do vedení, spanilou jízdu potvrdili po poločase. Hosté snížili až v 73. minutě, jenže za stavu 4:0 branka Petera Utaky už bohužel nic neznamenala.

Německý celek zahrozil již v 13. minutě, pokus Cipriana Maricy z levé strany ale skončil v boční sít. Nicméně následně centr zleva od Christiana Molinara prodloužil hlavou Pavel Pogrebňak přes obránce Mollera Christensena a Timo Gebhart měl snadnou úlohu - 1:0. Poté si oba celky vytvořily slibné šance, ovšem skóre se měnilo až v 48. minutě. Gebhartův centr zleva si do vlastní sítě nešťastně sklepl Daniel Hoegh.

Stuttgart definitivně pojistil vítězství po dvaceti odehraných minutách ve druhém dějství, těsně předtím ale ještě neproměnil obrovskou příležitost. Pavel Pogrebňak stál v tváří tvář gólmanovi Emilu Ousagerovi, ten ovšem předvedl fantastický zákrok. Jenže hned na to už lovil balón ze sítě. Ránu Arthura Boky sice dokázala defenzíva dánského celku odvrátit, jenže pouze ke Christianu Gentnerovi a ten už si věděl rady.

O šest minut později přidal další gól Pavel Pogrebňak, když jeho dělovku tečoval Anders Moller Christensen - 4:0. O dvě minuty později dal čestný úspěch hostů Peter Utaka, který přešel lehce před defenzívu Stuttgartu a nekompromisně zavěsil za brankáře Svena Ulreicha. V nastaveném čase stanovil konečný výsledek 5:1 Marica a Odense si proto odváží velmi nelichotivý debakl. Ještě k tomu na závěr skupiny, kde prakticky o nic nešlo.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Húúú Stuttgart a v Bundeslige

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele