základní skupiny - skupina K
04.11.2010 21:05 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Steaua Bukurešť - FC Utrecht 3:1

Ve skupině K se konečně prolomily remízové ledy a nyní tak skupina začíná mít jasnější rysy, co se týče postupového klíče. Rumunská Steaua si dokázala připsat první tři body na konto a posunula se na prozatímní druhé místo. A pokud v příštím kole nenalezne duel Utrecht - Neapol vítěze, tak bude živit hodně reálnou naději na postup mezi dvaatřicítku nejlepších. Nyní rozhodla o své výhře díky skvělým dvou minutám ve druhém poločase.

Na začátku druhého dějství totiž za stavu 1:1 dokázal vrátit domácím vedení Bogdan Stancu a ani ne za minutu zvýšil svou druhou trefou v utkání na 3:1. Utrecht se nezmohl ani na snížení a proto musel zkousnout první porážku v této fázi. Jeho postupové vyhlídky se sice mírně zmenšily, stále ovšem rozhodně nejsou jen pouhým snem. V příštím kole to ale bude chtít doma porazit Neapol, jinak bude postup téměř utopií.

Domácí se dostali do vedení po necelé půl hodině, jenže soupeř hned za čtyři minuty srovnal a o vítězství Steauy se tak rozhodlo v rozmezí 52.-53. minuty. V dresu hostů i přes tři inkasované trefy tradičně vynikl gólman Michael Vorm. Hodně znát byla absence zraněného střelce Jakoba Mulengy, který výrazně chyběl především v druhé půli.

Steaua otevřela stav s velkým štěstím po rohovém kopu. Ten zahrál Iulian Apostol na zadní tyč, kde ho do ohně poslal zpátky hlavičkou jeden z hráčů Bukureště. Ve skrumáži se zorientoval nejlépe Gardos a hlavou protáhl gólmana Vorma. Ten sice balón zachytil do rukavic, dostal se však z balónem už za čáru. Ve 33. minutě se hosté vrátili zpátky do hry. K přímému volnému kopu z dvaceti metrů se postavil Dries Mertens a naprosto nechytatelně zahrál balón přes zeď do levé šibenice - 1:1.

Po pauze ale naprosto vyhořela obrana holandského celku a přišla tak o reálnou naději na bodový zisk. Po obrovském zmatku a neschopnosti odkopnout balón do bezpečí prostrčil Cristian Tanase balón na Stanca, který se štěstím a teči jednoho z obránců zavěsil přímo pod břevno. Jakoby se Utrecht dostal do šoku a následně nechal ve vápně hned dvojici hráčů. Na levé straně unikl Banel Nicolita, který střílenou přihrávkou našel osamoceného Stanca a ten ve skluzu dopravil míč do prázdné branky - 3:1.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V teto skupine je vice remiz nez je treba....tezko rict kdo vyhraje v tomto utkani...pro me tip obe muzstva daji gol

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
Stiksxx

Utrecht by moh brát body. 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele