1/16 finále - 1. zápasy
17.02.2011 19:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

SL Benfica - VfB Stuttgart 2:1

Benfica otočila duel se Stuttgartem a po výhře 2:1 je čtvrtfinále Evropské ligy o něco blíže. Skóre obrátili ve prospěch domácích svými góly v závěrečné dvacetiminutovce Oscar Cardozo a Franco Jara.

Stuttgartským se v letošní sezoně vůbec nedaří, v Bundeslize je od sestupu dělí jen čtyři body a ani v Evropské liz to není úplně ono. Naproti tomu Benfica zvítězila v deseti posledních soutěžních utkáních a v tomto období si nemá na co stěžovat. Přesně toto rozpoložení potvrdil dnešní zápas v Lisabonu, který skončil podle očekávání, i když to tak zpočátku nevypadalo.

Onen úvod utkání měli v plné režii hosté z Německa, parta kolem Cacaua si se svým soupeřem hrála. Martin Harnik však ve třetí minutě nastřelil pouze břevno a v patnácté minutě novic ve službách týmu z města automobilů Okazaki v obrovské šanci minul.

V jedenadvacáté minutě se hosté dostali do zaslouženého vedení, po Hajnalově přihrávce se trefil Martin Harnik a nečekaně strhl pomyslnou misku vah na stranu Stuttgartu. Dvacátá první minuta však kromě skóre totálně pozměnila i obraz hry, od té doby byl již na hřišti jen jeden tým a ten na sobě měl červené dresy se znakem orla.

Nejaktivnějšími borci na placu byli Cardozo, Jara a Aimar, tato trojice se z převážné většiny starala o vzruch před hostující brankou. Právě první jmenovaný se v samotném závěru prvního dějství dostal k nebezpečné lavičce, tu však brankář Ulrich vytěsnil na tyč.

Vyrovnání se domácí dočkali dvacet minut před koncem, kdy se k nikým nehlídanému míči prokousal Cardozo a po dvou krátkých kličkách nedal Ulrichovi šanci. Od té doby domácí tlačili ještě více, což potvrzuje asi nejlépe následující statistika. Benfica totiž od vyrovnání na 1:1 vystřelila na branku svého soupeře čtrnáctkrát, zatímco Stuttgart se do přímého ohrožení branky nedostal ani jednou.

Zaslouženou výhru trefil v osmdesáté minutě Franco Jara, jehož prudkou ránu se ještě snažil tečovat Cardozo, jenže na míč nedosáhl a to hostujícího gólmana zmátlo natolik, že na původní směr střely nestačil reagovat. Benfica tak naprosto zaslouženě porazila na domácím hřišti Stuttgart 2:1 a do odvety si poveze reálnou šanci na postup.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tady to je sazka do loterie,ponevadz Benfika v Portugalsku je suvereni.Stuttgart je doma tragickej,jde o to ze v UEFA hraje uplne jinak,ze nad tim zustava zdravej rozum stat.V minulosti vyhral Stuttgart,je mozne ze hraje flegmaticky a v E.Lize mu to jde.Benfika spadla z ligy mistru a byla by pro ni velka rana,doma prohrat.1:1 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica neni suverenni to je Porto .

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
smazaný uživatel

1 2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0...chybí Marica, Gentner, Boka...navíc čtyřka od Norimberku není zrovna psychická vzpruha...

Reagovat
smazaný uživatel

to, že chybí Marica je hodně velké plus navíc už hraje Okazaki

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
FC Porto FC

Benfica je ted ve formě a s tápajícím Stuttgardem nebude mít problém. Vidím to na Saviolu

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
FC Porto FC

pěkná tabulka

Reagovat
smazaný uživatel

Harnik

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele