čtvrtfinále - 1. zápasy
07.04.2011 21:05 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

SL Benfica - PSV Eindhoven 4:1

Byl to vskutku velmi černý den pro holandský fotbal. PSV proti Benfice vyhořelo na konci úvodní půle a na začátku druhého dějství, navíc inkasovalo ve čtvrté minutě nastavení. Po prohře v lize s Twente tak nezvládlo druhý důležitý duel a výsledek 1:4 dává vskutku jen minimální naděje na postup do semifinále Evropské ligy.

Přitom domácí se dostali do vedení až v 37. minutě, kdy skóroval Pablo Aimar. Hosty hodně položila na zem druhá trefa, kterou vsítil Eduardo Salvio přesně v poslední minutě první půle. A třetí branka opět z jeho kopačky se zdála být definitivní jistotou. Ovšem hosté vykřesali jiskřičku naděje deset minut před koncem, výsledek 1:3 už přeci jen nevypadal tak hrozivě. Nicméně poté úřadoval Javier Saviola a velmi přiblížil Benficu k vysněnému postupu.

První branku dala Benfica přeci jen trochu se štěstím. Na levé straně dostal skvělou kolmici Nicolas Gaitan a poté poslal přihrávku do vápna. Tam z první promáchl Oscar Rene Cardozo, jenže nechal balón za sebou, kde se do něj opřel právě Aimar a otevřel stav utkání. Za dalších osm minut lovil gólman Andreas Isaksson balón ze sítě podruhé. Po chybě Orlando Engelaara se dostal do vápna Fabio Coentrao a poslal rychlou přízemní přihrávku do vápna, kde jí uklidil do branky Salvio.

V 52. minutě po změně stran předvedl stejný hráč krásnou individuální akci. Dostal totiž na pravý kraj vápna nahrávku a obelstil hned tři protihráče soupeře, poté zamířil z vápna přímo k tyči do dolního rohu. Obrana PSV opět hořela. Nicméně svěřenci kouče Freda Ruttena se dočkali v 80. minutě, kdy dostal perfektní kolmici na hranici ofsajdu Jermain Lens. Ten poté poslal přihrávku do pokutového území a gólman Roberto jí vyrazil jen před sebe.

Do prázdné branky pak nikým neatakován neměl problém skórovat střídající Zakaria Labyad, který pobyl na hřišti pouhé dvě minuty a švédského kanonýra Marcuse Berga zastoupil dokonale. Jenže když se duel chýlil ke konci, úřadoval Saviola. Nádhernou kolmou přihrávku do vápna na hranici ofsajdu dostal Paez Pereira, patičkou se zbavil obránce a krátkou nahrávkou předal balón Saviolovi, který se efektivně otočil a poslal míč přímo do levého horního rohu - 4:1.

Autor: Viktor Sandev / goalsarena.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
PePiG7

2-1 Cardozo,Coentrao-Balasz Dzuzdsak

Reagovat
Tomtaf

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 PSV uhraje důležitou remízu

Reagovat
smazaný uživatel

Perfektní zápas. Je možné, ba dokonce pravděpodobné, že budou tři týmy ze 4 v semifinále z Portugalska.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele