osmifinále - 1. zápasy
10.03.2011 21:05 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

SL Benfica - Paris Saint-Germain 2:1

Benfica otočila skóre nepříznivě se vyvíjejícího úvodního osmifinále Evropské ligy proti Paris Saint-Germain. Hosté brzy vedli díky Luyindulovi, domácí reagovali brankami Pereiry a Jary. Před odvetou je všechno otevřené.

Trenér PSG Antoine Kombouare upřednostnil boj o titul ve francouzské lize a v Lisabonu neposlal na trávník nejsilnější jedenáctku. Doma zůstali například Jallet, Ludovic Giuly, Claude Makelele či Guillaume Hoarau, přesto úvod utkání patřil hostům.

Už v páté minutě musel Erdincovu střelu vyrážet brankář Roberto, chvíli poté Traore hlavičkoval po rohu nad břevno. Aktivita se Pařížanům gólově vyplatila. Běžela čtrnáctá minuta, když Nene připravil palebnou pozici Luyindulovi, který se zblízka nemýlil.

A nemuselo zůstat u jediného gólu. O chvíli později opět Nene pronikl do rozevřené obrany a po jeho nahrávce Erdinc trefil prudkou ranou tyč. Hosté zahrozili ještě střelou Bodmera, až poté se chopila iniciativy Benfika. Ze zápasu už v tu dobu uběhlo půl hodiny.

Útok domácích vedl kanonýr Cardozo, který se snažil ohrožovat brankáře Edela. V krátkém sledu čtyřikrát pálil, gólman měl problémy jen jednou. Ještě do přestávky dokázala Benfica vyrovnat. Martins předložil míč Pereirovi a ten se z patnácti metrů trefil k tyči.

Fanoušci jistě očekávali tlak domácích ve druhém poločase, ten se ale nekonal. Francouzský tým pozorně bránil a občas dokázal zahrozit. Za zmínku stojí střela nad od Neneho. Brazilský záložník dorážel zblokovaný Erdincův pokus, při domácích stálo štěstí.

I přes zdaleka ne ideální výkon půjde Benfika do odvety s náskokem, o který se postaral střídající Jara necelých deset minut před koncem. Jinak pozorná obrana PSG zaspala, Jaru nechala postupovat až k vápnu, načež domácí útočník vystřelil přesně k tyči.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

3 1

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

benfika doma rozhodně bragu neskolila .. bylo to naopak 2:1 pro bragu ;-)

Reagovat
FC Porto FC

V pohodě hrající Benfica v EL nebude mít problém porazit PSG

Reagovat
Godwinson

Škoda, že na to PSG dlabe. V EL mohli udělat díru do světa.

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica win, 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

PSG jdete srat vyhraje BENFICA 2:0

Reagovat
onze

ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
FC Porto FC

Dobře Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

skvěle...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele