základní skupiny - skupina E
02.12.2010 21:05 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Sheriff Tiraspol - AZ Alkmaar 1:1

I přes bojovný výkon obou soupeřů se nakonec ani jeden do dalších bojů Evropské ligy nepodívá. Dynamo Kyjev totiž rozdílem třídy zvítězilo na běloruské půdě proti BATE Borisov a ani vítězství jednoho či druhého celku by již nic neřešilo. Na dálku tak spolu budou bojovat o třetí místo, přijatelnější výchozí pozici má Alkmaar. Ten totiž disponuje lepší vzájemnou bilancí, proto potřebuje uhrát stejný bodový výsledek jako jeho soupeř.

Alkmaar je momentálně třetí se čtyřmi body, na druhý ukrajinský celek mu již však pět bodů a to se v závěrečném domácím utkání s Borisovem vskutku dohnat nedá. Určitě však bude chtít na závěr alespoň potěšit fanoušky, ti si totiž radosti po pěti kolech příliš neužili. Šerif i přes nesplnění cíle ostudu neudělal, čtyři získané body se určitě počítají a i moldavský výběr dokázal, že se může srovnávat s vysokým evropským měřítkem.

Alkmaar se dostal do vedení krátce po odehrané čtvrthodině, ovšem deset minut po pauze domácí srovnali a nerozhodný stav vydržel až do závěrečného hvizdu. Aktivněji začal Šerif, hned na úvod musel gólman Sergio Romero hezky okolo tyčky vyrazit pokus Jymmyho Franca. Následně ale na druhé straně poprvé zahrozilo AZ, střelu Pontuse Wernblooma dokázal s jistotou zlikvidovat gólman Dmitri Stajila.

Nicméně v 17. minutě se domácímu publiku v plné kráse ukázal australský kanonýr ve službách Alkmaaru Brett Holman. Po přízemním centru z levé strany od Rasmuse Elma zamířil přímo do bližšího dolního rohu. Poté na opačné straně zahrozil aktivní Franca, i nyní si však na Romera nepřišel. S chýlícím se koncem poločasu sílil tlak Alkmaaru, uklidňující branka z toho ale nebyla. Nejprve Kolbeinna Sigthorssona brilantně vychytal Stajila, hned na to po pasu Ragnara Klavana hlavičkoval těsně nad Wernbloom.

Deset minut po pauze z ničeho nic udeřili domácí, když Florent Rouamba tvrdou ránou pravačkou nedal Romerovi žádnou naději na úspěch - 1:1. Hned na to se hosté snažili převrhnout misky vah na svou stranu. Po rohu Stijna Schaarse ale hlavičkoval nad Sigthorsson. Závěr zápasu patřil Tiraspolu. Nejprve Franca namířil svůj projektil příliš vysoko, pak skončil volej Alexandera Erokhina těsně vedle tyče a stav zápasu se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 ale dufam vo vyhru az, nech je ta skupina este zaujimava

Reagovat
AjaxFans

Az to dá

Reagovat
smazaný uživatel

domaci zaberu tip1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele