1/16 finále - odvety
24.02.2011 21:05 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

SC Braga - Lech Poznań 2:0

Fotbalisté Lechu Poznaň nedokázali využít dobré výchozí pozice do odvety a i díky individuálním hrubkám prohráli na půdě portugalské Bragy 2:0. Se soutěží se tak loučí, zanechali ovšem velmi dobrý dojem. Účastníka Ligy mistrů dokázali zatlačit v závěru na jeho polovinu i v početní nevýhodě a měli v zakončení i smůlu, dokonce trefili konstrukci branky. Braga měla opravdu trochu štěstí, v osmifinále vyzve na souboj silný anglický Liverpool.

Braga se dostala do příležitosti hned na začátku, kdy Lima zkusil štěstí svojí pravačkou, se včasným skluzem ovšem přispěchal obránce Manuel Arboleda. Domácí šli do vedení v 9. minutě, kdy po přihrávce na pravou stranu vápna střílel Mossoro, gólman Kotorowski nedokázal jeho poklus zkrotit v rukavicích a vyrazil balón jen před dotírajícího Alana, který neměl nejmenší problém poslat balón do sítě - 1:0.

Poznaň se snažila odpovědět o něco později, ovšem ránu Artjomse Rudnevse dokázal tečovat mimo obránce Claudio Kaka. V dalším průběhu se diváci mohli kochat spíše šancemi Bragy, dvě Limovi rány levačkou se ovšem mezi tři tyče nevešly. Avšak Lima dal Braze výhodu deset minut před pauzou. Ještě předtím se musel vytáhnut brankář Kotorowski, který skvěle zachytil volej Angela Miguela Garciy.

Gól padl tentokráte po individuální chybě kapitána polského celku Bartosze Bosackiho, který nezachytil dlouhý centr z poloviny Bragy. Na ten si následně naběhl Helder Barbosa a předložil lahůdku do středu vápna Limovi, který pravačkou pokořil bezmocného Kotorowskiho. Hosté mohli snížit krátce před poločasem, kdy Bartosz Bosacki pálil těsně nad břevno. Šest minut po přestávce se musel vytáhnout brankář Artur, který bravurně zlikvidoval přímý volný kop Siarheye Krivetse.

Další průběh ovšem patřil spíše Braze a ta si vytvářela další možnosti. Nicméně velmi dobré zákroky předvedl Kotorowski proti ráně Hugo Viany, Custodia a Limy. Hostům se zkomplikovala situace pět minut před koncem, když Marcin Kikut protestoval proti výroku rozhodčího a ten mu udělil červenou kartu. I tak Poznaň závěr zápasu pořádně zdramatizovala. Nejprve Artur vytěsnil ránu Rudněvse konečky prstů o pár centimetrů mimo branku, v nastaveném čase zasáhl Jakub Wilk krásnou ranou z dvaceti metrů břevno.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
PePiG7

1-1 Matheus-Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Lech de za postupem

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 a postup na penalty Poznan

Reagovat
Tomtaf

1:2 po prodloužení

Reagovat
smazaný uživatel

držim palce x

Reagovat
smazaný uživatel

1-1 Meyong - Rudnevs...a KOLEJORZ za titulem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

2:1 - postupový gól Stilič

Reagovat
vanGomm

Braga hrála v Polsku pro ni v podmínkách na které nejsou její hráči zvyklí.V Portugalsku bude počasí a hlavně terén o něčem jiném,proto si myslím,že Braga doma vyhraje.Tip tedy 1.Je sice pravda,že ani výhry 2:1,3:2 atd. jim na postup nebudou stačit.Mě by to ovšem na tiketu stačilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Braga doma vyhraje..tip 1....1:0 a prodl...nebo 2:0

Reagovat
FC Porto FC

Braga hraje v lize nic moc ale v EL jí aji docela věřím

Reagovat
smazaný uživatel

Postup Lechu a je jedno už jak

Reagovat
smazaný uživatel

opětuju ti palec

Reagovat
smazaný uživatel

děkuji, děkuji

Reagovat
smazaný uživatel

nemáš za co...pro nás není nikdo jinej mistrz mistrz Kolejorz

Reagovat
smazaný uživatel

tak snad to Lech ukope

Reagovat
smazaný uživatel

ja som dal, že Lech dá gól... a myslím si, že mi to vyjde Brage nie je vo forme, dostáva veľa gólov... a Lech zvykne v každom zápase streliť nejaký ten gólik...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1.. Tylko Lech A gól přeji zase Rudněvsovi, to je náš klenost

Reagovat
smazaný uživatel

5 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (Lima - Wilk, Krivets)

Reagovat
stas87

2:1 postupovy gol krivets braga by sa mala bat protiutokov!!

Reagovat
smazaný uživatel

jak Sparta tak i Lech hrali super!!!

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele