Reportáž

Anderlechtu hrálo vše do karet a nakonec postupuje

Anderlecht se doslova a do písmene o prsa procpal do další fáze Evropské ligy na úkor AEK Atény. Protože Řekové doma nezvládli utkání se Zenitem Petrohrad, ve kterém podlehli 0:3, stačilo Anderlechtu, který měl lepší vzájemné zápasy s aténským soupeřem, vyhrát nad Hajdukem Split. A to se mu podařilo, s přehledem zvítězil 2:0.

V sestavě RSC se objevili také čeští reprezentanti Ondřej Mazuch, Jan Polák, Jan Lecjaks a v 78. minutě dokonce naskočil do hry teprve dvacetiletý mladík Lukáš Mareček. Všichni čtyři společně slavili po zápase vydřený úspěch. Jen díky lepším vzájemným střetnutím s AEK Atény totiž postupují. Hajduk na závěr předvedl mizérii, v konečném účtování končí poslední.

Domácí se ujali rychlého vedení a to jim hodně dodalo na klidu. V 11. minutě se mezi dvěma obránci Hajduku dokázal lví silou prosadit De Sutter a levačkou zamířil přesně od tyče a za brankovou čáru. Anderlecht hrál v první půli opravdu velmi dobře, následně po pravé straně unikl Boussoufa a po jeho přihrávce byl zase v dobré příležitosti De Sutter, jenže tentokráte pálil vedle.

Skórovat mohl rovněž Legear, jenže ten po centru Suareze zamířil jen nad bránu. Do vápna se poté prodíral znovu Boussoufa, ale možná zbytečně upadnul po souboji s protihráčem Jozinovičem a dožadoval se penalty. Přitom kdyby akci dohrál, třeba by hostujícího brankáře Radoševiče více ohrozil, spoluhráč Suarez totiž tuhle šanci pro něj vymyslel opravdu dobře.

Hosté se stále jenom bránili, byli pod tlakem také když centroval Legear na zadní tyč na Suareze, jehož voleji musel zabránit až obětavý záložník Jozinovič. Boussoufův rohový kop ještě neusměrnil hlavou mezi tři tyče De Sutter, ve 40. minutě však belgické mužstvo podruhé skórovalo. Suarez prošel kolem dvou obránců a z pravé strany pěkně prostřelil Radoševiče.

Až v 54. minutě se do něčeho pustil také Hajduk a to byl navíc Ibričičův pokus z přímého kopu zablokován do zámezí, takže domácí brankář Proto si zatím nezachytal. Na druhé straně Anderlecht jinak pokračoval v dobře odvedeném výkonu z prvního dějství, třeba De Sutter hlavičkoval po dlouhém pasu Boussoufy těsně mimo.

Až do závěrečného hvizdu si domácí v pohodě drželi svůj pohodlný náskok. Splitští zahrozili Ljubičičovou střelou, která letěla nad, v 82. minutě se mohl protáhnout pořádně konečně i Silvio Proto, jenž lapil přízemní střelu Vukušiče. Jinak to byla od chorvatského celku děs a bída.

A ani jeho fanoušci se nepředvedli v dobrém světle, osmnáct minut před koncem totiž zaházeli hřiště světlicemi a sudí Johannesson musel na chvilku utkání přerušit. Domácím příznivcům to ovšem zajisté oslavy moc nepokazilo.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Blázne :) Anderlecht zkusí ještě zabojovat a postoupit a tipuju tak 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 musí ;)

Reagovat
smazaný uživatel

pome Chorvati...Řeci vás potřebují :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele