základní skupiny - skupina L
30.09.2010 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Rapid Vídeň - Beşiktaş JK 1:2

Vídeň padla. Málo platné, hradby císařského města sice stále stojí, co se janičářům za půl století nepovedlo zvádl ale dnes jejich istanbulský odkaz, Besiktas, a i přes to, že nejslavnější z vídeňských klubů, SK Rapid, vybojoval krátce po poločase nadějné vedení, hornouherský žoldák Hološko za čtyři minuty srovnal a ani ne deset minut na to rozhodl o výhře hostů brazilec Bobo.

Hosté začali na trávníku slavného Gerhard-Hanappi Stadionu lépe a aktivněji, střelecký zápis utkání načal Fabian Ernst a krátce po něm to klasicky točeně zkoušel Ricardo Quaresma, obou pokusům však chyběla pro trefení brány požadovaná přesnost. Po dvaceti minutách hry naplněných kolísavou aktivitou hostů se osmělili i domácí, jmenovitě jejich kapitán Hoffman. Odchovanec Bayernu Mnichov sice mířil na bránu, ale netrefil ji.

Podočekávání krátký večer si na trávníku ani nestihl užít Quaresma, jehož aktivní výkon zranění ukončilo ve dvaatřicáté minutě a na trávníku ho nahradil Hološko. Ten byl vidět už po chvíli svého pobytu na hřiti, když se postavil k rohovému kopu, jehož provedení zužitkoval Ferrari ostrou hlavičkou, kterou pohotově lapil Raimund Hedl v domácí brance. Krátce poté to ještě z dálky zkoušel Tabata, jeho střela vššak více za řeč nestála.

Po první čtyřicetipětiminutovce se utkání tradičně přepůlilo v druhý poločas do něhož vstoupili aktivně především domácí a konečně začali trefovat bránu. V 51. minutě Pehlivanův centr do brány zakončil Veli Kavlak. A krátce na to nebylo daleko od druhého gólu, Nuhiu ale vychytal Arkin.

To mělo obránce z křesťanské části Evropy brzy mrzet, jen dvě minutky po Nuhiově šanci se levačkou trefil hornouherský žoldák Hološko. Domácí náhlá ztráta jednogólového nadhledu vykolejila až příliš přes míru, a tak bylo hostům dovoleno udeřit podruhé - Tabata přihrával a Bobo v 64. minutě strhl vedení na tureckou stranu.

Aktivita Besiktase tím opadla, domácí se otřepali, pomohli si střídáním Hesselinka a Salihiho a s nově získanou vervou se vrhli do protiútoku. Vyústění v podobě Salihiho hlavičky po centru Hoffmana ovšem zlikvidoval Arkin a když domácí ani poté žádný gól nepřidali, připsali si další prohru a bezbodů zůstávají na poslední příčce. Besiktas udržel druhé místo a na Porto stálé ztrácí dva góly v rozdílu skóre.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (8)

Přidat komentář
Tomtaf

4:4

Reagovat
smazaný uživatel

tady my mohl byt 3 a vice golu...neprohra hostu

Reagovat
REPLIKATOR

Besiktas vyhraje 0:1 (Quaresma)

Reagovat
smazaný uživatel

hornouheřský

Reagovat
smazaný uživatel

hornouhersky rodak ?.... Jiri Krejci, ty zakomplexovany maxi kokot .... pal do tej svojej Sudeto-nemeckej diery a nepiš tu chujoviny

Reagovat
smazaný uživatel

čo ti poviem, keď je Krejčí chuj tak je kokot... ale tým, že podjebáva aspoň ukazuje prečo s ním jeho sestra nechce decko...

Reagovat
irik

Reagovat
božský John

Irikovi se to moc povedlo,to hornouherský krásně zapadá do dob, v jejichž duchu to je psaný(aspoň ten první odstavec)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele