základní skupiny - skupina I
04.11.2010 21:05 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Debreceni VSC 3:0

PSV Eindhoven si alespoň částečně spravil chuť v Evropské lize a jednou nohou je mezi nejlepší dvaatřicítkou. V domácím prostředí totiž dokázal snadno zdolat maďarský Debrecín 3:0 a na 95% už postupuje dále. Stačí mu totiž vzhledem k vzájemným zápasům pouze jeden bod ze dvou zápasů a to se v přijatelné skupině rozhodně dá uhrát. Naopak Debrecín definitivně ztratil naději na postup a se skóre 1:11 se nachází na posledním místě s žádným bodem.

Domácí rozhodli o své výhře již v první půli, kde se trefili hned dvakrát a výsledek pojistili třetí trefou v samém závěru zápasu. V utkání skórovali osvědčení střelci holandského celku, kteří tak mohou částečně zapomenout na nepovedený domácí duel s konkurentem z Twente, se kterým se PSV prozatím přetahuje o prvenství v Eredivisii. Domácí diktovali tempo po celou dobu a mohli vskutku vyhrát ještě mnohem větším rozdílem.

Duel měl speciální náboj pro maďarského rodáka Balasze Dzsudzsaka, který se právě v Debrecínu narodil. Do první šance se dostal Jonathan Reis, jeho střelu z dvaceti metrů však dokázal na poslední chvíli vytěsnit mimo tři tyče obránce Dejan Simac. Po necelé čtvrthodině si připsal první zásah také gólman Mindaugas Malinauskas, jenž zachytil nebezpečnou ránu švédského ostrostřelce Oly Toivonena.

PSV získalo vedení přesně v polovině úvodního dějství. Před hranicí vápna nahrál Engelaar právě Dzsudzsakovi, který patičkou ve středu našel Ibrahima Afellaye a ten kroucenou střelou k tyči otevřel stav - 1:0. Následně se musel vytáhnout gólman Malinauskas. Ten vyrazil prudkou ránu Reise před sebe, kde však stál Toivonen. Hostující gólman dále mohl už jen přihlížet, jak švédský kanonýr nepochopitelně přestřelil.

Těsně před pauzou po dobré práci Toivonena vypálil z hranice vápna po zemi Reis a balón nakonec v síti skončil - 2:0. Ve druhém poločase PSV kontrolovalo průběh hry a hosty do ničeho vážnějšího nepustilo. Navíc dvě minuty před koncem normální hrací doby založil pěknou akci Dzsudzsak a střídající Stijn Wuytens ji zakončil se vší parádou, když brankáře Malinauskase naprosto neuvěřitelně přeloboval.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Honda

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

snad neni o cem...tip 1...4:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
AjaxFans

Jasná záležitost pro PSV

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
Stiksxx

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

celkom dobry zapas..3:0 +2 zrd..spoko..skoda toivonen sa neytrafill

Reagovat
smazaný uživatel

Tyčky byly 3...

Reagovat
smazaný uživatel

pozeral som len druhy polcas

Reagovat
smazaný uživatel

szegény Debrecen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele