základní skupiny - skupina H
30.09.2010 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Odense Boldklub - VfB Stuttgart 1:2

Fotbalisté Stuttgartu si po nepovedených výkonech v domácí lize spravují chuť. Nejprve sice s velkým štěstím prošli do skupinové fáze přes bratislavský Slovan, v samotné soutěži si ale zatím vedou nadmíru dobře. Po vítězství nad Bernem dokázali triumfovat také na půdě Odense a se šesti body zatím vévodí tabulce.

Hosty hnala za lepším výsledkem rovněž touha odčinit ligový výprask proti Leverkusenu. To demonstroval hned v úvodních minutách Gentner, jehož rána si ovšem cestičku mezi tři tyče nenašla. Domácí se dlouho proti pevně bránícímu soupeři nemohli prosadit. Až těsně před vypršením úvodní půlhodiny vyprodukoval nebezpečnou střelu Sorensen, nicméně Ulrich byl připraven na místě. O dvě minuty později se mohlo měnit skóre rovněž na druhé straně. Z dvaceti metrů vyslal dělový projektil Kuzmanovic, ale proti jeho gólové střele vytáhl parádní zákrok bývalý gólman Manchesteru United Roy Carroll.

Domácí gólman musel své umění prokázat také devět minut po startu druhé půle. Celozzi totiž zahrával nebezpečný přímý kop, který našel hlavu Cacau, ten ale mířil pouze do míst, kde byl připraven Carroll. Tlak Stuttgartu sílil, druhý gól doslova visel na vlásku krátce po hodině hry. Po zmatku v pokutovém území se k dorážce dostal Cacau, jenže ani tentokrát na výtečného Carrolla nevyzrál. V jeden moment se už zdálo, že utkání dospěje k bezbrankové remíze, neboť marnost hostů v koncovce nebrala koncí.

Nakonec se ovšem přece jenom pytel s góly roztrhl. V 72. minutě totiž milimetrově přesný centr Gentnera našel hlavu Kuzmanoviče, který střelou do přízemního rohu branky rozveselil početnou skupinu hostujících příznivců. Hned o několik vteřin později mohl vedení německého klubu zdvojnásobit Harnik, ale zblízka trefil jen tyč. Radost ze vstřelené branky nakonec nevydržela favoritovi dlouho. Sorensen nabral na levé straně rychlost, jeho centr našel Johanssona, který k bližší tyči překonal Ulreicha. Stuttgart se ovšem s dělbou bodů smířit nechtěl. Na rohu pokutového území totiž dostal hodně času Harnik a přesnou ranou vymetl pavouky v šibenici Carrolovy brány. Na druhé straně se ještě pokoušel o vyrovnání Feldballe, jenže jeho pokusu z dálky chyběla přesnost.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip- 10 bude tam zima

Reagovat
smazaný uživatel

plichta

Reagovat
smazaný uživatel

Očekávám těsnou výhru Stuttgartu tip 0:1

Reagovat
REPLIKATOR

Remíza 1:1 (Utaka - Gentner)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele