základní skupiny - skupina H
01.12.2010 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Odense Boldklub - Getafe CF 1:1

Fotbalisté dánského Odense sice dokázali v poslední minutě zápasu vykřesat naději na postup do dalšího kola, když srovnali stav se španělským Getafe. O půl hodiny později se však dozvěděli, že se jejich sen definitivně rozplynul. Konkurenční švýcarský celek Young Boys Bern totiž díky skvělému závěru zdolal do té doby suverénní Stuttgart a vytvořil si před oběma protivníky pětibodový náskok. Getafe gól v závěru zápasu musí mrzet dvojnásob.

Pokud by totiž těsné vedení udrželo až do závěrečného hvizdu, tak by mělo na kontě šest bodů a v 6. kole skupiny by jeho naděje na postup žila. Muselo by sice zdolat švýcarský celek o tři branky, což by rozhodně nebyla vůbec lehká situace, avšak ne zcela nemožná. Takhle se Getafe bude v posledním zápase v Evropské lize prát na dálku alespoň o třetí místo. Hosté šli do vedení již po čtvrthodině hry a až do samého závěru kontrolovali průběh utkání.

Nicméně španělský celek opravdu neměl lehkou situaci. Na zasněženém a velmi těžkém terénu se špatně kombinovalo. V tuhé zimě navíc týmu, který není na takové podmínky zvyklý, ubývaly síly a v závěru se proto zrodilo logické vyústění. Diváci se výraznými gólovými šancemi příliš kochat nemohli. První vážnější možnost se zrodila po čtvrthodině hry, kdy hostující Juan Albin otestoval gólmana Roye Carrolla, ten byl ovšem pozorný.

Jenže o minutu později už nemohl dělat nic po centru Maneho z levé strany. Hlavičkující Pedro Rios se nemýlil - 0:1. Getafe bylo v dalším průběhu úvodního dějství aktivnější. Po třiceti minutách hry mohl navýšit Cata Diaz, ve vyložené pozici ale napálil pouze nohu gólmana Carrolla. V samém závěru ale ožili domácí. Minutu před přestávkou promarnil obrovskou příležitost Peter Utaka, který hlavou trefil pouze tyč a do kabin šli tedy spokojenější hosté.

Začátek druhého dějství byl ospalý, postupem času ale Odense zvyšovalo svůj tlak. V 72. minutě se ocitl v obrovské příležitosti střídající Andreas Johansson, jeho hlavičku ale dokázal u bližší tyče brilantně jednoruč vyrazit brankář Oscar Ustari. Následně pálil ze střední vzdálenosti mimo Eric Djemba-Djemba, dánský celek se přeci jen dočkal v nastaveném čase. Utaka uvolnil zadovkou Hanse Henrika Andreasena, který propálil z voleje asi z deseti metrů vše i brankáře Ustariho - 1:1.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele