1/16 finále - 1. zápasy
17.02.2011 21:05 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Lille OSC - PSV Eindhoven 2:2

Fotbalisté PSV si vytvořili celkem slušnou pozici do odvety a vypadá to, že by v osmifinále Evropské ligy mohli dokonce hrát hned tři celky. Ajax i Twente totiž díky vysokým výhrám na hřištích soupeře mají postup téměř jistý. Výsledek 2:2 je sice pro Eindhoven velmi dobrou výchozí pozicí, ovšem rozhodně to zatím není žádná jistota. Vedoucí celek francouzské ligy svou sílu určitě má a bude se chtít o svou šanci ještě poprat.

Nicméně až do 80. minuty to vypadalo, že velmi solidní výsledek si odveze francouzský celek a bude to právě PSV, které bude muset dotahovat. Domácí totiž během půl hodiny vedli už 2:0 a téměř až do samého závěru kontrolovali průběh hry. Jenže poté během necelé jedné minuty lovili balón ze sítě hned dvakrát a potvrdili se jejich obavy, že PSV dokáže v útoku potrestat každou sebemenší chybičku soupeře.

Lille slavilo první branku před šestnáctitisícovým publikem již v 6. minutě, kdy rohový kop Ludovica Obraniaka dokázal švédský gólman ve službách holandského velkoklubu Andreass Isaksson vyrazit pouze k volnému Idrissay Ganu Gueyeovi a ten neměl sebemenší problém skórovat. Následně se pokusili domácí navýšit skóre po střelách Pierre-Alaina Fraua a Emersona, nicméně museli si počkat až do 31. minuty.

Mathieu Debuchy poslal krásný centr z pravého křídla a pro Viniciuse Tulia De Mela už byla situace jednoduchá - nemohl minout. Od této chvíle však začali hosté pomaličku a jistě ožívat a čtyři minuty před pauzou si vytvořili první vážnější možnost. Osamocen se před brankou Lille ocitl švédský kanonýr Marcus Berg, nicméně gólman Mickael Landreau ho brilantně vychytal. Avšak Lille po přestávce opět dominovalo, PSV se vzpamatovalo zase v samém závěru.

Nejprve domácí Aurelien Chedjou a poté Stephane Dumont pálil nepřesně. O něco později zkusil štěstí z velké dálky Frau, na druhé straně se hosté ozvali pouze propagační střelou Begra. V dalším průběhu zlikvidoval Isaksson obdivuhodně přímý volný kop Yohana Cabaye.

V 84. minutě PSV překvapivě snížilo. Střela Toivonena sice ještě rozezvonila pouze břevno, ovšem dorážející Wilfred Bouma zblízka skóroval - 2:1. Neuplynula ani minuta a Toivonen vypálil po zemi z osmnácti metrů, balón krásně zapadl k tyči - 2:2.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me ma vetsi uspech na postup PSV,Lille mi prijde nezkusene a jako by unavene,ale to je jen muj pocit.Hraje doma,ale moc mu neverim,i kdyz PSV doma prohralo s Den Haagem.Taky tezky,to muze byt vseljak 1:1,1:0,1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2 3

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady mi vychází jedině remíza 1:1...Lille letos 7 - 1 - 0, ale bude to hodně nudné utkání...

Reagovat
PePiG7

2-0 2xSow

Reagovat
smazaný uživatel

jeden z top 5 zapasov 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2? Neblázni...moc gólu nepadne, snad by mohlo PSV vyhrát 0:1 :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

nechápu proč nejlepší střelec Lille strávil celej zápas na lavičce

Reagovat
PePiG7

Lille chce asi napodobit italsky týmy, asi jim nezáleží EL, protože na lavičce začinali Hazard,Sow i Gervinho, jedinej si zahrál Gerviho

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom divného? Pro Lille je momentálně mnohem důležitější boj o první příčku v lize, než Evropská liga, Garcia chtěl navíc dát šanci i hráčům, kteří tak často nehrajou. Navíc se nedá říct, že by nastoupili jen nějací béčkoví hráči. De Melo nebo Obraniak jsou výborní hráči.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele