základní skupiny - skupina C
04.11.2010 19:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

KAA Gent - Sporting CP 3:1

V prvním poločase byli aktivnější hosté z Lisabonu, ale v kabině se role otočily a iniciativu převzali domácí, kteří nakonec dokázali přidat dvě branky a zaslouženě před vlastními fanoušky slaví vítězství 3:1.

Domácí fotbalisté byli ze začátku mnohem aktivnějším mužstvem a Sporting hned v úvodních minutách zatlačili do hlouby jeho poloviny. Po několika slibně se vyvíjejících akcích, které však brankou neskončili, dostal Gent velkou šanci otevřít skóre. Ve vápně totiž zahrál rukou hostující Abel a byl nařízený pokutový kop, který Tim Smolders přesně umístil a otevřel tak skóre utkání.

Čekalo se, že belgické mužstvo teď svého soupeře ještě více zmáčkne a donutí ho k chybám, které by vedly ke druhé brance. Jenže nic z toho se nestalo, Sporting se oklepal a sám se pouštěl do ofenzívy. Hodně aktivní byl Zapater společně s útočníkem Djalem.

Mezi dvacátou a čtyřicátou minutou ohrozili hostující fotbalisté několikrát gólmana domácích Bojana Jorgačeviče. Brankou však skončil až pokus Miguela Carlose Saleira, který se v pokutovém území moc dlouho nerozmýšlel a přesnou ranou vyrovnal - 1:1.

Do poločasu se hosté z Lisabonu ještě snažili několikrát zahrozit, ale na skóre to nic neměnilo, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu. Domácí fandové očekávali, že jejich svěřenci začnou více hrát a nebudou se spoléhat jen na paní štěstěnu.

To se jim také vyplnilo, když po úvodní oťukávané ve druhém poločasu převzal iniciativu právě Gent. Do velmi slibných střeleckých pozic se dostali Coulibaly a Ljubijankič, ani jeden z nich však nedokázal překonat brankáře Timo Hildebranda.

V 77. minutě navíc dostal Abel druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Tenhle moment znamenal jediné, domácí se hnali ještě více do defenzívy a Sporting si chtěl z Belgie odvézt alespoň jeden bod. To se však hostujícím hráčů nepodařilo. Jelikož v 80. minutě napřáhl ze strany Conte a Hildebrand podruhé lovil míč ze sítě - 2:1.

Hned z další dobré akce domácí navíc pojistili své vedení. Arbaitman dostal do vápna skvělý míč, který hlavou pouze doťukl za bezmocného hostujícího brankáře a Gent rázem vedl již o dvě branky. Do konce utkání už si belgické mužstvo vítězství pohlídalo a zvítězilo 3:1.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tenhle zapas muze skoncit jakkoliv....pro Gent existencni zapas....pro me bez tipu

Reagovat
Tomtaf

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele