základní skupiny - skupina H
16.12.2010 21:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Getafe CF - BSC Young Boys 1:0

Španělské Getafe se s učinkování v Evropské lize rozloučilo vítězstvím nad švýcarským YB Bern 1:0, když jedinou branku utkání vstřelil po čtvrthodině hry Adrian Corpa.

Také v tomto souboji už bylo o postupujících dávno rozhodnuto. Podle toho také vypadal začátek utkání. Ani jeden z týmů se nesnažil o nějaký větší tlak nebo rozhození soupeřovy obrany. Spíše se hrálo na středu hřiště, kde byla velká řada soubojů. Aktivnější byli o něco více domácí, které samozřejmě domácí prostředí pasovalo do role favoritů.

Hostující fotbalisté z Bernu však hráli velice uvolněně, vyloženě si tenhle výlet do Španělska užívali. První vážnější střely na domácí branku vyslali Costanzo a Sutter, ale domácí brankář Ustari byl vždy na svém místě. V 15. minutě poprvé udeřili domácí a hned z toho byla branka. Juan Albín si poradil se svým strážcem, přesným pasem našel Corpu a ten otevřel skóre tohoto utkání - 1:0.

Vstřelená branka průběhu hry docela pomohla. Domácí viděli, že i přes rozhodnutou skupinu má cenu hrát naplno, diváci byli hlučnější a Bern naopak chtěl minimálně vyrovnat. Do konce poločasu se hosté prezentovali ještě několika rychlými brejky, kterým však chyběla větší přesnost i kvalita, aby se o nich dalo mluvit jako o úspěšných. Do šaten se tak šlo za stavu 1:0 pro Getafe.

Také do druhého dějství vstoupili velice aktivně domácí fotbalisté, kteří chtěli v tomto vyrovnaném utkání vstřelit co nejrychleji druhou branku, která by jim dala hodně velkou jistotu do dalších minut. Hosté z Bernu už místy měli problémy sami se sebou než právě s Getafe a to se velice podepsalo na úrovni tempa hry.

Španělské mužstvo ještě párkrát nebezpečně z dálky prozkoušelo gólmana Wölfliho, ale žádný z těchto střeleckých pokusů neskončil za zády švýcarského brankáře. To Getafe mrzet nemuselo, protože nakonec díky brance Corpy vyhrálo 1:0.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
cristiano.K.

getafe je doma přejede

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele