1/16 finále - 1. zápasy
17.02.2011 21:05 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

FC Basilej - Spartak Moskva 2:3

Moskevský Spartak předvedl parádní obrat proti domácí Basileji a učinil tak velký krok v cestě do další fáze. Rusové prohrávali už 2:0, ale nakonec si sebou do Moskvy odvážejí skvělou výhru 3:2. Basilej přišla čtvrthodiny před koncem o vyloučeného Xherdana Shaqiriho.

Švýcaři vstoupili do zápasu lépe a vše nezůstalo bez patřičné odměny. Basilej totiž otevřela skóre utkání ve 36. minutě, centr Stockera neomylně zakončil hlavou Alexander Frei a domácí vedli nad Spartakem 1:0. Ještě do konce prvního poločasu zdvojnásobil radost Basileje druhým gólem Marco Streller. Ten se prosadil stejně jako jeho kolega Frei hlavou, a Basilej vedla po prvním poločase velmi nadějně 2:0.

Rusové museli ve druhém dějství pochopitelně hodně přidat, ale Švýcaři velmi dobře bránili, a Spartak se dostával do zakončení hodně těžce. Střelecky se zkoušeli prosadit Kombarov a Dzjuba, oba se nakonec dočkali, ale musel si počkat. V 61. minutě přišel jako první na řadu Dmitri Kombarov. Ten se v pokutovém území s míčem příliš nemazlil a přesnou střelou překonal brankáře Constanze - 2:1. Jeho branka. Jak se později ukázalo, odstartovala famózní obrat Spartaku. Za dalších deset minut totiž navázal na branku Kombarova z bezprostřední blízkosti Artem Dzjuba, a bylo srovnáno - 2:2. Basilej tak během deseti minut přišla o velice nadějný výsledek. A mělo být hůře!

Dvanáct minut před koncem uviděl červenou kartu za faul na Makeeva Xherdan Shaqiri a domácí byli v deseti. Spartak využil početní převahu až v samotném závěru, přesněji v nastaveném čase. Skvělou pravačku předvedl Zhano Ananidze, a brankář Constanzo lovil míč ze své sítě potřetí - obrat byl dokonán!

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jano za vykon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele