základní skupiny - skupina H
01.12.2010 19:30 CET
4 : 2
(1:0)

Reportáž

BSC Young Boys - VfB Stuttgart 4:2

Young Boys díky dvěma brankám Emmanuela Mayuky z posledních dvanácti minut porazili VfB Stuttgart 4:2 a zajistili si tak místo v další fázi Evropské ligy. Domácí šli do vedení krátce po půlhodině hry gólem Degena, po přestávce stihl srovnat Pogrebňak a výsledek otočil Schipplock, ovšem domácí díky Sutterovi srovnali a Mayuka rozhodl o vítězi utkání.

Přestože do konce základních skupin Evropské ligy zbývá každému týmu sehrát ještě jeden zápas, Stuttgart i Young Boys již mají svůj postup zaručen. Tento zápas se zapíše do historie i jako první v rámci UEFA, ve kterém proti sobě nastoupily dvojčata. V barvách Young Boys hrál David Degen a na druhé straně stál jeho bratr Philipp.

Začátek utkání byl o půl hodiny odložen kvůli hustému sněžení, ale hned po výkopu mohli jít domácí do vedení, střela Luliće z okraje pokutového území se však pouze otřela o brankovou konstrukci. Po půlhodině hry musel rozhodčí kvůli sněžení nechat vyčistit lajny a krátce poté šli domácí do vedení, na střelu Davida Degena gólman Ziegler nedosáhl.

Stuttgartu se podařilo srovnat tři minuty po startu druhého poločasu, kdy Pogrebňak využil nedorozumění mezi obráncem Nefem a gólmanem Wolflim. Stuttgart se ujal vedení v 68. minutě poté, co Camoranesi poslal míč do pokutového území Schipplockovi a ten už po dvou minutách pobytu na hřišti otočil výsledek zápasu.

Domácí se však dvanáct minut před koncem zápasu podařilo srovnat brankou Suttera a tři minuty na to využil autového vhazování Mayuka a poslal do vedení Young Boys. Hned minutu poté bylo o vítězi prakticky rozhodnuto, Zieglerovi se nepodařilo zneškodnit střelu Suttera a Mayuka pouze uklidil míč do sítě na konečných 4:2.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Stutt

Reagovat
smazaný uživatel

VfB to dá i s náhradíkama

Reagovat
smazaný uživatel

V Getafe budou mít Němce rádi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele