základní skupiny - skupina B
04.11.2010 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Aris Soluň 1:0

Bayer Leverkusen udělal velký krok směrem k postupu do další fáze Evropské ligy. Doma totiž porazil Aris Soluň těsně 1:0, díky čemuž má na prvním místě náskok právě před svým soupeřem, jenž je třetí, dvě kola před koncem už čtyřbodový náskok. Hosté nepředvedli v Německu vůbec špatný výkon. Jenže doplatili na neproměňování a domácí Vidal je v závěru potrestal.

Úvodní chvíle zápasu patřily spíše hostující Řekům. V 11. minutě mohl Leverkusen dost tvrdě zaplatil za svojí chybu, pod kterou se myslí ztráta balónu ve středu hřiště. Ruiz ho totiž ukradl domácímu Reinartzovi, uvolnil následně Calva a brankář Adler zasáhl tak tak na brankové čáře. Calvo pak vyslal z opravdu velké dálky tvrdou střelu, a ačkoli se to v první chvíli nezdálo, letěla jen těsně nad břevno.

Až po šestadvaceti minutách se Leverkusen prodral do gólové šance. Ostrými pálil Vidal, jenž z pětadvaceti metrů orazítkoval břevno. Tři minuty před přestávkou mohl něco udělat z bezbrankovým stavem ještě Kaplan, ale z úhlu se jeho padáček do brány neujal, Aris ve 44. minutě Tojou, Adler však proti němu dobře a včas zakročil.

Soluňští byli velmi nebezpeční i po obrátce. Javito vyzrál na ofsajdovou past a ocitl se sám před Adlerem a právě leverkusenský muž v rukavicích byl tím, kdo držel celou dobu svůj tým nad vodou. Pak si něj po hodině hry zkusil vyšlápnout i střídající Česnauskis, Adler ovšem znovu mezi třemi tyčemi čaroval.

V 73. minutě sice domácí založili pěkný rychlý protiútok, na jehož konci stál Barnetta, leč tečovanou střelu, brankář Sifakis si s ní dokázal poradit. Jinak to byl i nadále Aris, kdo tlačil soupeře na jeho polovině. Javitova rána o minutu později pouze o píď zamířila jen nad břevno. Jenže co bylo hostům platné, že bušili do domácí obrany, co to dalo.

Fotbal se hraje na góly a o tom se Aris přesvědčil v poslední minutě utkání, kdy Leverkusen zásluhou gólu Vidala urval, dá se říci nezaslouženě, tři body na svou stranu. Rolfes nahrál za obranu na Sama, který u postranní čáry vykrvrdlal Vangeliho, nahrál do vápna na Vidala, který lehkou tečí mezi nohy hostující záložníka Michela poslal míč do sítě.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doma by Leverkusem zarvat sponu a zvitezit..tip 1....3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze tady to Aris uz neuhraje,2:0.

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jewix

Tohle asi opravdu skončí tak jak se očekává a všechny body zůstanou v Německu.

Reagovat
Marv

Remiza by pro Bayer nebyla v podstate zadnym resenim.. Dneska urcite pujdou od zacatku tvrde za vitezstvim

3:0 (Helmes 2, Renato Augusto)

Reagovat
Aris1914

Škoda jako prase, Aris dnes sahal po víc jak bodu. Ze hry Leverkusenu mi bylo na blití. Neprohra Arisu by dnes zápasu slušela víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu skoda,Aris mel na to.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele