základní skupiny - skupina G
04.11.2010 21:05 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Jan Polák zařídil Anderlechtu bod v Aténách

Boj o druhé místo ve skupině G je stále dost otevřený. Anderlecht je sice po remíze na půdě AEK Atény druhý, je ovšem lepší jen o skóre než jeho soupeř a o pouhý bod před čtvrtým Hajdukem Split. Výraznou měrou se na výsledku 1:1 podílel český záložník Jan Polák, jenž v 55. minutě srovnával stav. V sestavě hostů se objevil od začátku také Ondřej Mazuch a Jan Lecjaks.

AEK si během první pětačtyřicetiminutovky vytvořilo několik šancí, jenže ani jednu v branku neproměnilo. A tu největší spálilo hned na úplném začátku, Blanco totiž z bezprostřední blízkosti nikým neohrožován jen trestuhodně přestřelil. Ve 13. minutě zahrozil také Anderlecht, Boussoufův pas našel na pravé straně volného Juhasze, avšak i ten mířil jen mimo.

Do poločasu ještě zkoušel Djebbour hlavou překonat brankáře Prota, ten mu jí však v pohodě vykryl. Těsně po přestávce ten samý hráč zařídil pokutový kop. Pěkně si došel ve vápně pro faul, který na něj spáchal Juhasz, a rozhodčí Kever ukázal na značku bílého puntíku. Blanco pak jen dobře zamířil a otevřel skóre zápasu.

Hosté však logicky nenechali aktuální stav jen tak. V 53. minutě Kouyaté nacentroval na Mazucha, jehož pokus ovšem letěl jen doprostřed brány, kde stál brankář Saja. O pár chvil později už bylo přece jenom vyrovnáno. Legear se protáhl podél postranní čáry a přihrál do vápna, kde Polák bez problémů usměrnil balón do sítě.

Zbytek utkání patřil spíše belgickému mančaftu. Saja jen se štěstím zakročil levou rukou proti střele ostrostřelce Lukaka, v posledních deseti minutách ještě něco mohli udělat Kljestan a střídající Kanu, AEK však nakonec alespoň bod udržel.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tady se taky jeste neremizovalo....videl bych to na remizu....1:1

Reagovat
smazaný uživatel

AEK by doma mohlo zabrat,2:1.

Reagovat
Tomtaf

0:5

Reagovat
Veselac

krásný remízový zápas

Reagovat
jewix

2-0...PAME PAME AEKARA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nejvyšší čas zabojovat!!! Přeci jenom tady se doma neprohrává!!! své by o tom mohl říct kdejaký velkoklub....

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele