základní skupiny - skupina G
17.12.2009 21:05 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Villarreal CF - Red Bull Salzburg 0:1

Nesmazatelně se do dějin Evropské ligy zapsal slovenský záložník ve službách Salcburku Dušan Švento. Tento rychlonohý hráč, který ještě nedávno působil v pražské Slavii, totiž dokázal už v sedmé minutě zápasu svého týmu na hřišti Villarrealu vstřelit branku a rozhodujícím způsobem se tak podílel na, možná poněkud překvapivém, vítězství. Rakouský tým jako jediný a vůbec první klub v historii nové klubové soutěže dokázal zvítězit ve všech zápasech své skupiny a s obdivuhodným skóre 9:2 postupuje do další fáze. Do ní ho doprovodí právě Španělé.

Jak gól vypadal? Hostující Simon Cziommer vyslal dlouhou přihrávku za obranu domácích, na kterou si Dušan Švento naběhl a levou nohou nedal brankáři Olivovi šanci. V následujících minutách poté svěřenci trenéra Huuba Stevense i nadále kontrolovali hru a nepouštěli Jihoevropany do hry.

Ti se poprvé objevili v šanci až po půlhodině hry, kdy se v šanci objevil Llorente, kterému se však nepvedlo zvednou míč nad brankáře Gustafssona. Zle mohlo být pro hosty o chvíli později, když se k míči dostával Pereira, avšak těsně před ním dokázal vše vyřešit kvalitním obranným zákrokem Cziommer.

Do druhého poločasu nastoupili Španělé se zvýšenou ofensivní aktivitou, která přinesla první "vlaštovku" po hodině hry. Damian Escudero se postaral o rozehrání rohového kopu, který byl natolik štiplavý, že gólman hostí Gustafsson míč minul a ten zaduněl břevnem.

Když se v nastaveném čase neujala střela Admira Vladaviće, který málem pojistil vedení Rakušanů, odváží si naši sousedé tři body z jihu Evropy.

Autor: Filip Horký / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

jo,Villarreal jim to ted vrati

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele