základní skupiny - skupina G
17.09.2009 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Brazilec Nilmar zajistil Villarrealu tři body

Žlutá ponorka byla po celé utkání lepším týmem, skórovat však dokázala pouze jednou. V 72. minutě se prosadil brazilský útočník Nilmar a rozhodl o tom, že tři body zůstanou ve Španělsku.

Nilmar kvůli zranění kotníku vynechal poslední kolo domácí soutěže, ve kterém Villarreal remizoval s Mallorcou 1:1. Na zápas Evropské ligy však už připraven byl a nejdražší posila v historii klubu (11 miliónů eur) se hned při první příležitosti zapsala mezi střelce na evropské scéně.

První pětačtyřicetiminutovka byla plně v režii domácích, už ve čtvrté minutě nebezpečně pálil Jonathan. Neuběhlo ani šedesát vteřin a na gólmana hostů Petkovova mířil další projektil, tentokrát z kopačky Egurena. Po dvaceti minutách hry zahrával Villarreal sérií rohových kopů, při prvním z nich ale Cani mířil vedle. Rohový kop s číslem dvě už díky hlavičce Gonzala mířil do branky, bohužel pro domácí do míst, kde stál gólman Petkov, který se v ten večer v brance rozhodně nenudil.

Čtyři minuty před poločasovým hvizdem zkoušel štěstí Pires, jeho pokus si však cestu mezi tři tyče nenašel. V úplném závěru prvního dějství o sobě poprvé a naposled dali vědět hosté, po rohovém kopu se k hlavičce dostat Genev, s jeho pokusem si však bez problémů poradil domácí strážce svatyně Lopez.

Druhé dějství se neslo v podobném duchu jako první poločas. Žlutá ponorka ostřelovala branku Sofie, dlouho se však nedokázala gólově prosadit. Slepými náboji postupně pálili Pires, Cani, Eguren a Jonathan. Zasloužená odměna přišla až v 72. minutě, střídající Rossi našel na první tyči Nilmara, který pohotovou přízemní střelou zajistil domácím zisk tří bodů. Villarreal se snažil do konce zápasu svoje skóre navýšit, ale už nebyl úspěšný. Sofii Nilmarova branka poslala definitivně do kolen a v závěrečných minutách hosté utkání vyloženě dohrávali.

O velké převaze a zasloužené výhře Villarrealu jasně hovoří statistika střel, ve které domácí vyhráli 24:5. Na branku pak šlo devět domácích střel, zatímco Sofie ohrozila domácí svatyni pouze jednou.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
Tomtaf

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Není co řešit, Levski odjede s nulou bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele